Foto: F64

2017. gadā apdrošināšanas kompānija "Ergo" Baltijas valstīs palielinājusi gan apdrošināšanas prēmiju apjomu, gan peļņu, gan arī tirgus daļu, portālu "Delfi" informē "Ergo" Komunikācijas daļas vadītāja Agnese Grīnberga.

"Ergo" peļņa 2017. gadā sasniedza 8,6 miljonus eiro, 2016. gadā tie bija 4,5 miljoni eiro.

"Ergo" Baltijas valstīs 2017. gadā parakstīja apdrošināšanas prēmijas 242 miljonu eiro apmērā, kas ir par 36 miljoniem eiro vairāk nekā 2016. gadā.

Visās Baltijas valstīs lielākais "Ergo" parakstīto apdrošināšanas prēmiju pieaugums nedzīvības apdrošināšanas segmentā sasniegts transportlīdzekļu apdrošināšanā, savukārt dzīvības apdrošināšanas segmentā – uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā.

2017. gada 11 mēnešos "Ergo" apdrošināšanas prēmiju apjoma pieaugums 17,6% apmērā pārsniedza Baltijas apdrošināšanas tirgus pieauguma tempu (14,9%), tādējādi palielinot "Ergo" tirgus daļu līdz 14,6%.

Vienlaikus pieaudzis arī "Ergo" izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjoms - 2017. gadā atlīdzības izmaksātās atlīdzības Baltijā sasniedza 142,6 miljonus eiro, kas ir par 9,2 miljoniem eiro vairāk nekā 2016. gadā.

Lielākās apdrošināšanas atlīdzības tika izmaksātas Lietuvā - atlīdzība 2,4 miljonu eiro apmērā kādai zemnieku saimniecībai, kurā cūku mēra dēļ nācās likvidēt lielu skaitu mājlopu, trīs vērienīgas atlīdzības tika izmaksātas par ugunsgrēka rezultātā bojātu komercīpašumu, bet lielākā izmaksātā atlīdzība transportlīdzekļu apdrošināšanā sasniedza 320 tūkstošus eiro. Igaunijā pērn lielākā pieteiktā atlīdzība 450 tūkstošu eiro apmērā bija KASKO apdrošināšanas veidā.

Latvijā lielāko apdrošināšanas atlīdzību 250 tūkstošu eiro apmērā "Ergo" izmaksāja par ugunsgrēka rezultātā bojātu privātīpašumu.

Latvijā "Ergo" 2017. gadā parakstīja apdrošināšanas prēmijas 70,6 miljonu eiro apmērā, kas ir par 11 miljoniem eiro vairāk nekā 2016. gadā. Nedzīvības apdrošināšanas segmentā apdrošināšanas prēmiju apjoms sasniedza 30 miljonus eiro, kas ir par 17,5 % vairāk nekā 2016. gadā.

Būtiski pieaudzis arī "Ergo" biznesa apjoms Latvijā dzīvības un veselības apdrošināšanā – kopumā šajā segmentā "Ergo" pagājušajā gadā parakstījusi apdrošināšanas prēmijas 40,6 miljonu eiro apmērā. "Ergo" biznesa apjoms veselības apdrošināšanā pieauga par 16,6%, savukārt pieaugums veselības apdrošināšanas segmentā Latvijas tirgū kopumā pērn bija 9,9%.

Apdrošināšanas atlīdzībās "Ergo" klientiem Latvijā 2017. gadā kopumā izmaksāja 43,7 miljonus eiro, kas ir par teju trīs miljoniem eiro vairāk nekā 2016. gadā.

"Ergo" apdrošināšanas sabiedrības Baltijā ietilpst "Ergo" apdrošinātāju grupā, kas ir viena no Vācijas un Eiropas lielākajām grupām. "Ergo" akcionārs ir pārapdrošinātājs "Munich Re".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!