Foto: LETA
Sauso būvmaisījumu ražotājas AS "Sakret Holdings" uzņēmumu apgrozījums 2017. gadā audzis par aptuveni 9%, sasniedzot 19,3 miljonus eiro, kā arī palielināts produkcijas noiets par 14%, portālu "Delfi" informē uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Rūta Grikmane.
Visstraujāko izaugsmi Baltijas valstīs uzrādījis Lietuvas būvmateriālu tirgus. Latvijas rūpnīcas pamatprodukcijas apgrozījums 2017. gadā tikai vietējā tirgū ir audzis par 3%, salīdzinot ar 2016. gada 12 mēnešiem, sasniedzot 6,5 miljonus eiro.

Pērn Lietuvā pārdotās produkcijas apjoms pieaudzis par 23%, salīdzinot ar 2016. gadu, savukārt operatīvais apgrozījums pieaudzis līdz 6,2 miljoniem eiro, kas ir par 18% vairāk.

"Kopumā 2017. gads bija raksturīgs ar to, ka Baltijā būvniecībā ir novērojams pieaugums. Latvijā pēc vairāk nekā gada būvniecības sektora krituma kāpums sākās gada otrajā pusē," skaidro "Sakret Holdings" padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

Priekšsēdētājs norāda, ka pēdējā gada laikā būtiski kāpušas izejvielu izmaksas, bet realizācijas cenas ierobežoja Baltijas spēcīgā ražotāju konkurence. Tas rezultātā "Sakret Holdings" ieņēmumi pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem jeb EBITDA 2017. gadā saglabājās 2016. gada līmenī.

Pagājušajā gadā izstrādāti vairāki jauni produkti, piemēram, akustiskais apmetums, kas iestrādāts tādos interesantos objektos kā VEF Kultūras pils un Tallinas Melngalvju nams, uzlabojot siltumu izolējošās īpašības.

"Mūsu pieņēmums, ka nākotnē palielināsies pieprasījums energoefektīviem un akustiku uzlabojošiem produktiem, ir piepildījies. Tāpat arī savu sortimentu esam papildinājuši ar dažādiem papildu elementiem, kuri palīdz ietaupīt laiku būvniekiem, lai veidotu dažādus fasāžu apdares risinājumus un būtiski paildzinātu to ekspluatācijas laiku," skaidro Vanags, piebilstot, ka klienti ārvalstīs arvien vairāk novērtē Latvijā ražotos hidroizolācijas materiālus.

Pērn no Latvijas "Sakret" rūpnīcas uz Islandi būtiski pieaudzis eksports, sasniedzot gandrīz tūkstoš tonnu apjomu.

Pirmais "Sakret Holdings" ietilpstošais uzņēmums SIA "Sakret" dibināts 2003. gadā ar ražotni Rumbulā, un pašreiz Holdings ar četrām rūpnīcām ir lielākais būvmaisījumu ražotājs Baltijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!