Foto: AFP/Scanpix/LETA
No amata pirmdien atkāpusies starptautiskās labdarības organizācijas "Oxfam" izpilddirektora vietniece Penija Lorensa (titulbildē), šādi uzņemoties atbildību par prostitūcijas skandālu Haiti, kurā bija iejaukti organizācijas līdzstrādnieki.

"Tā kā tobrīd biju programmas direktore, man ir kauns, ka tas notika manas maiņas laikā, un es pilnībā uzņemos atbildību," paziņojumā apliecināja Lorensa.

"Oxfam" izpelnījusies pārmetumus par caurspīdīguma trūkumu saistībā ar apsūdzībām, ka tās līdzstrādnieki Haiti pēc 2010. gada zemestrīces izmantojuši prostitūtu pakalpojumus.

Organizācija noliedz, ka tā skandālu būtu mēģinājusi piesegt.

Lielbritānijas attīstības ministre Penija Mordonta pirmdien paskaidrojumu sniegšanai izsaukusi "Oxfam" pilnvaroto padomes priekšsēdētāju Kerolainu Tomsoni un izpilddirektoru Marku Goldringu.

Ministre draudēja apturēt valdības finansējumu, ja organizācija nespēs demonstrēt "morālo vadību".

"Oxfam" pērn no valsts budžeta saņēma 31,7 miljonus sterliņu mārciņu (35,7 miljonus eiro).

Apsūdzību centrā ir Rolands van Hauvermeirens, kurš bija "Oxfam" Haiti vadītājs, bet pirms tam arī misijas vadītājs Čadā.

"Oxfam" veica izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām seksuāli nepiedienīgā uzvedībā 2011.gadā. Van Hauvermeirens bija viens no trim darbiniekiem, kas atkāpās. Vēl četri tika atbrīvoti no amatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!