Foto: Kadrs no video
Pašmāju radošā komanda "EDART.TV" jau ilgu laiku veido videoprojektus, kas gūst plašu rezonansi sabiedrībā. Tagad apvienība strādā pie dokumentālās filmas "Profesija – prostitūta", un šonedēļ skatītāju vērtējumam nodots tās pirmais reklāmas video.

Kā "Delfi Izklaidi" informēja "EDART.TV", jaunās filmas ideja dzima pirms diviem gadiem, kad plašu atsaucību guva viņu izveidotais video par prostitūtu ikdienu.

Dokumentālā stāsta darbība notiek Rīgā.

"Tiesa, šeit nevarēsiet redzēt elites eskorta pakalpojumu sniedzējas, kuras priecē sabiedrības krējumu, bet sievietes no tautā leģendārām vietām – Lienes ielas un Rumbulas. Šī filma pavērs plašāku ieskatu uz dzīvi tur – ārā. Nežēlīgu klientu, netīru ielu un smago narkotiku pasaule. Daudzas sievietes atrodas tādās dzīves situācijās, kurās ar grūtībām var tikt cauri bez garīgiem traucējumiem," topošo projektu raksturo tās veidotāji.

Galvenā varone ir Jeļena jeb Ļena – 32 gadus veca prostitūta, kura pusi sava mūža ir atkarīga no heroīna. Filmas laikā viņa arī tikusi apcietināta, un tas licis uz trim mēnešiem pārtraukt filmēšanu.

Pagaidām nav zināms, kad pie skatītājiem nonāks pati filma, jo, kā atklāj "EDART.TV" puiši, lai gan viena trešdaļa filmas ir samontēta, vēl ir daudz darāmā.

"Mēs neuzņemamies izteikt nosodījumu vai runāt par prostitūcijas morāles aspektiem. Šī ir mūsu sabiedrības daļa, kurai ir pieprasījums. Mēs vienkārši atspoguļojam to, uz ko citi piever acis. Parādām realitāti. Vienkārši paskatieties. Neskatoties uz likumdošanas aizliegumu, ielas prostitūcija ir pie mums," gaidāmo filmu komentē "EDART.TV" komanda.

Filmas režisors ir Artūrs Lapiskis, bet producents – Edgars Aivars. Šī tandēma zināmākais darbs līdz šim ir dokumentālā filma "Caur adatu" – stāsts par sportistu Ediju, kurš kļuvis par narkomānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!