Foto: Shutterstock
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniegts pieteikums atzīt piena pārstrādes un siera ražošanas uzņēmumu "Latvian Dairy" par maksātnespējīgu, liecina Maksātnespējas administrācijas publiskotā informācija.

Ar pieteikumu tiesā vērsusies lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Baltais ceļš".

Kompānijas maksātnespējas procesa administratora pretendents ir Raimonds Groza.

"Latvian Dairy" ražošanas direktors Arnolds Birulis teica, ka pagaidām uzņēmums vēlas atturēties no komentāriem saistītā ar maksātnespējas lietu.

"Mēs pagaidām mēģināsim tikt skaidrībā ar šo situāciju bez plašsaziņas līdzekļu iesaistes. Šobrīd novērtējam situāciju, lai pieņemtu kādus turpmākus lēmumus, tostarp vērtējam tirgus situāciju, savu finansiālo situāciju, vedam sarunas ar mūsu kreditoriem. Sniegt kāda veida paziņojumus presei būtu pāragri," sacīja Birulis, piebilstot, ka uzņēmums komentēs situāciju tikai tad, kad tiks pieņemts lēmums par tālāko rīcību, bet šobrīd nav zināms, kad tas varētu notikt.

Birulis arī informēja, ka drīzumā uzņēmumam tiks iecelts jauns ģenerālmenedžeris, kurš pieņems turpmākos lēmumus attiecībā uz kompānijas darbību. Iespējams, jaunieceltais ģenerālmenedžeris vēlāk varēs komentēt ko vairāk, taču pagaidām papildu komentāri nesekos. "Notikumu gaita ir smaga, ne sevišķi patīkama mums visiem, un nav nepieciešamības par to runāt publiski," viņš piebilda.

Savukārt ar lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Baltais ceļš" valdes priekšsēdētāju Ilzi Aizsilnieci neizdevās sazināties.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā informēja, ka "Latvian Dairy" maksātnespējas lietu plānots skatīt 22.februārī.

"Firmas.lv" dati liecina, ka 2018.gada 26.janvārī "Latvian Dairy" bija nodokļu parādi 14 928 eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka 2016.gadā "Latvian Dairy" strādāja ar 3,58 miljonu eiro apgrozījumu un 49 686 eiro peļņu. Uzņēmums ražo "Akkawi" sieru pienotavā Sērenes pagastā, Jaunjelgavas novadā.

"Latvian Dairy" ir reģistrēts 2015.gadā, un kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir 850 000 eiro. Uzņēmums pieder Kiprā reģistrētai kompānijai "Goforth Limited" (87,65%) un trim Ukrainas pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!