Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otro dienu pēc kārtas guva 12 punktus, taču viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda turpināja neveiksmju sēriju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā, viesos ar rezultātu 109:117 (32:30, 29:28, 29:29, 19:30) atzīstot Denveras "Nuggets" pārākumu.

Bertāns 12 punktus sameta arī pirmdien, kad Sanantonio komanda ar 99:101 zaudēja garā panākumu sērijā esošajai Jūtas "Jazz" komandai.

"Spurs" vienība, kura otrdien aizvadīja ceturto no sešām tā dēvētā rodeo izbraukuma spēlēm, piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas un piekto pēdējos sešos mačos, kamēr "Nuggets" tika pie piektās uzvaras pēdējās sešās cīņās.

Sanantonio komandai šī bija pēdējā spēle pirms nedēļas nogalē gaidāmās NBA Visu Zvaigžņu spēles, bet nākamo maču tā 23.februārī atkal aizvadīs tieši viesos pret "Nuggets".

"Spurs" komanda atkal aizvadīja nesekmīgu spēles pēdējo ceturtdaļu, pirms kuras bija vadībā ar 90:87, beigās ļaujot pretiniekiem veikt izrāvienu. Zīmīgi, ka pirmdien "Spurs" mača beigu daļā nenoturēja pat 12 punktu pārsvaru.

Bertāns nu jau kārtējā mačā pēc kārtas laukumā devās sākumsastāvā, nospēlējot 27 minūtes un 22 sekundes. Viņš trāpīja vienīgo divpunktnieku un trīs no astoņiem tālmetieniem, kā arī realizēja vienu no diviem "sodiņiem".

Tāpat latvietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un pieļāva vienu kļūdu, bet, viņam esot laukumā, "Spurs" ielaida par pieciem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Spurs" rindās teicamu spēli aizvadīja Žofrī Loverņš, kurš guva 26 punktus, par četriem punktiem labojot savu NBA karjeras rekordu, kā arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Vēl 17 punktus pievienoja Tonijs Pārkers, bet līdzīgi kā Bertāns 12 punktus sameta arī Dežonte Marejs.

Tikmēr "Nuggets" komandā teicams bija serbs Nikola Jokičs, kurš tika pie sezonā ceturtā "triple-double", jo sameta 23 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles. Vēl ar 20 punktiem izcēlās Vils Bārtons, bet 17 punktus pievienoja Vilsons Čendlers.

Viesi šo spēli atkal aizvadīja bez sava šīs sezonas rezultatīvākā spēlētāja Lemarkusa Oldridža, kuram sāp ceļgals. Viņam pārbaudēs nekāds nopietns savainojums netika konstatēts, tāpēc plānots, ka basketbolists tomēr piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēlē. Tāpat ārpus "Spurs" pieteikuma jau ierasti paliek ilgstoši traumas ārstējošie Kavai Lenards un Rūdijs Gejs, bet spēles laikā uz ģērbtuvēm devās pieredzējušais Manu Džinobili, kuram sasista pēda.

Bertāns spēli sāka ļoti daudzsološi, iemetot divus tālmetienus pēc kārtas, bet ceturtajā minūtē ar pustālo metienu panāca 13:9 viesu labā. Vairāk atrauties "Spurs" gan nespēja, bet latvietis pēc diviem neprecīziem tālmetieniem astotajā minūtē tika nomainīts.

Pēc pirmās ceturtdaļas "Spurs" bija divu punktu pārsvars (32:30), tomēr lielāku pārsvaru viesi ieguva otrās ceturtdaļas pirmajā pusē, kad pēc vēl viena Bertāna trejača izvirzījās vadībā ar 47:37. Latvietim tie bija pēdējie punkti no spēles, drīz vien iemetot arī vienu no diviem soda metieniem, spēles otrajā daļā paliekot tukšā.

Pēc puslaika "Spurs" bija vadībā ar 61:59, pēc tam nokļūstot iedzinējos ar četriem punktiem, bet vēlāk atkal atgūstot vadību un panākot 88:81. Tomēr noslēdzošā ceturtdaļa viesiem nesa izgāšanos, jo "Nuggets", esot iedzinējos ar 99:100, veica izrāvienu 18:3, beigās droši nosargājot pārsvaru. Izskaņā teicamu darbojās "Nuggets" basketbolists Gerijs Heriss, kurš pēdējās septiņās ar pusi minūtēs guva desmit no saviem 15 punktiem.

Bertāns, salīdzinājumā ar iepriekšējo maču, šoreiz piedalījās izšķirošajos notikumos, taču punktus neguva, aizmetot garām vienu tālmetienu.

"Spurs" ar 35 uzvarām 59 spēlēs joprojām ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, kur "Nuggets" ar 31 panākumu 57 cīņās ir sestajā pozīcijā.

Turpinājumā "Spurs" rodeo izbraukumā aizvadīs vēl divas spēles, bet savā laukumā atgriezīsies vien februāra pēdējā dienā. Izbraukumu "Spurs" turpinās 23.februārī ar spēli pret "Nuggets", pēc tam gaidāma cīņa ar vicečempioni Klīvlendas "Cavaliers".

Bertāns palicis šosezon vienīgais latviešu basketbolists NBA. Kā vēstīts, Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis otrdien NBA spēlē sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!