Foto: AP/Scanpix/LETA
Daiļslidošanai nereti tiek piedēvēts ziemas olimpisko spēļu patriarha statuss, un tas ir sporta veids, kas iemieso eleganci, iznesību un izsmalcinātību. Tiesa, tas, iespējams, ir arī sporta veids, kura pārstāvji prot savilkt visērmīgākās un uzjautrinošākās grimases.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs jau aizvadītas vairākas daiļslidošanas sacensības, kā arī sadalītas pirmās medaļas. Šonedēļ olimpiādē debitēs arī Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs. Savukārt nākamnedēļ uz ledus sevi centīsies pierādīt Diāna Ņikitina.

Olimpiāde tikai nupat ieskrējusies, bet sacensību fotogrāfiem jau izdevies uzņemt gana daudz kadru, kuros iemūžinātas uzjautrinošas daiļslidotāju grimases un neparastas pozas, kas, skatoties sportistu priekšnesumus, parasti paslīd garām un paliek nepamanītas.

Ar īpaši ērmīgām grimasēm uz citu daiļslidotāju fona izceļas ASV izlases pārstāve Miraia Nagasu (attēlā), kura Phjončhanā ne tikai palīdzēja daiļslidošanas komandu sacensībās ASV izcīnīt bronzas medaļu, bet arī pārrakstīja vēsturi, kļūdama par vēsturē pirmo amerikāņu daiļslidotāju, kurai olimpiskajās spēlēs izdevies uztaisīt trīskāršo akselu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!