Foto: Kristīne Grīnvalde
Janvāra beigās kinoteātrī "Splendid Palace" norisinājās svinīgā apbalvošanas ceremonija, kuras laikā tika godināti Latvijas labākie ginekologi. Īpašās balvas, kuras šim notikumam par godu bija darinājusi stikla māksliniece Anda Munkevica, kopumā tika pasniegtas septiņās dažādās kategorijās, tajā skaitā par mūža ieguldījumu.

Lai noteiktu Latvijas labākos ginekologus, divu mēnešu garumā norisinājās tautas balsojums «Mans labākais ginekologs», kura laikā ikviens Latvijas iedzīvotājs tika aicināts sūtīt vēstules, stāstīt, kā arī nobalsot par tiem ārstiem ginekologiem, kas ir pelnījuši saņemt pateicību par profesionalitāti, cilvēcību, atsaucību un palīdzību grūtā brīdī. Nepilnu divu mēnešu laikā tika saņemtas gandrīz 10 000 balsis, kā arī tūkstošiem pateicības vēstuļu, tautas balsojuma rezultātā nosakot labākos ārstus ginekologus septiņās kategorijās: Labākais ginekologs Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes novados, Rīgas un Rīgas rajonā, MFD Veselības grupas iemīļotākais ginekologs un Mūža ieguldījums.

«Perfekta ārste! Rūpīga, uzmanīga, iedziļinās, uzklausa, augsti profesionāla. Visās trijās manās grūtniecībās bija mans vislabākais atbalsts! Tikai pateicoties dakterei un viņas profesionalitātei, trešā grūtniecība rezultējās ar burvīgu puisēnu! Viņa darīja daudz vairāk, nekā tikai medicīnas grāmatās teikts. Fantastisks cilvēks un perfekta ārste!» – Vija

«Uzsākot šo projektu, nebijām gaidījuši tik milzīgu atsaucību un atklātību no sievietēm, kuras dalījās ar ļoti personīgiem pārdzīvojumiem un dzīves situācijām, kurās ir palīdzējis konkrētais ārsts. Daudzām sievietēm ir izglābta dzīvība, agrīnā stadijā konstatējot onkoloģisku saslimšanu, kādai citai izglābts bērniņš gaidību laikā. Šie reālie gadījumi apliecina ārsta ginekologa milzīgo nozīmību sievietes dzīvē. Tāpēc esmu gandarīta, ka varam godināt šos pašaizliedzīgos ārstus, kas savām pacientēm velta mūžu. Izcelt ārstus, kas spēj ne tikai profesionāli darīt savu darbu, bet arī atrast laiku, uzklausīt, veltīt sirsnību un uzmanību, kas bieži sievietei grūtā dzīves situācijā ir pat vairāk vajadzīgs, nekā ārstēšanas nozīmēšana,» skaidro projekta idejas autore, MFD Veselības grupas administratīvā direktore Kristīne Ozoliņa – Kaļetova.

«Fantastisks ārsts, ārsts ar lielo burtu, kuram rūp katrs pacients personīgi! Viņš meklē iespējas un risinājumus kā palīdzēt tieši TEV. Iedvesmo ar savu mieru, gaišumu, iedziļināšanos problēmā. Uzticos par visiem 100%!» – Santa

Svinīgajā noslēguma ceremonijā tika pasniegtas septiņas nominācijas. Nomināciju saņēmēju vārdus aicinām izlasīt šeit. Tāpat katra uzvarētāja saņēma arī vērtīgas balvas.

Svinīgās ceremonijas ierakstu būs iespēja vērot telekanālā LNT 25. februārī pulksten 14.50.

Akcija «Mans labākais ginekologs» norisinājās pirmo gadu un to rīkoja MFD Veselības grupa sadarbībā ar žurnālu «Veselība». Kopumā par iemīļotākajiem ārstiem nobalsoja gandrīz 10 000 iedzīvotāju, vislielāko aktivitāti un iesaisti sasniedzot tieši Latgales novadā.

Vairāk informācija par pasākumu un akciju: www.mfd.lv/mansginekologs

Drīzumā akcijas mājas lapā tiks apkopoti balsošanas laikā saņemtie pacientu labie vārdi, kas veltīti mīļākajiem ginekologiem!

Foto: Kristīne Grīnvalde

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!