Dziedātāja Aija Vītoliņa kopā ar grupu "Tango Sin Quinto" laiž klajā otro singlu no 1. martā gaidāmā albuma "Klusums". Dziesmas "Spēļu lācītis" autors ir komponists Kārlis Lācis, savukārt tekstam izvēlēts Māras Zālītes dzejolis.

Par jauno dziesmu Aija saka: "Nekas jau daudz nemainās. Mums liekas, ka mēs vadām savu dzīvi, taču dzīve ar mums tikai paspēlējas. Dažbrīd tiešām jūtamies gluži kā vecais spēļu lācis, kurš nekad nezina, kur to aiznesīs un samīļos vai tomēr pametīs, jo tas kļuvis vecs un nederīgs…"

"Klusums" ir dažādu latviešu autoru redzējums par dzīves "netveramo, brīžiem trauslo ritējumu, par laiku, kura vērtību var apjaust tika vienkāršās sarunās ar sev tuvajiem un galvenokārt ar sevi pašu, arī par mirkļa skaistumu".

Albumā iekļautas Kārļa Lāča, Aivara Hermaņa, Edgara Raginska, Loretes Mednes un Madara Kalniņa dziesmas. "Klusuma" kopējo skanējumu veidojis producents Reinis Sējāns, bet stīgu aranžējumus – viņa brālēns un biežs radošās sadarbības partneris Andris Sējāns. Ierakstā piedalījušies arī Jānis Pauls, Agnese Kanniņa-Liepiņa, Artūrs Gailis un Pēteris Trasūns, un tas tapis "TRU Music" studijā Pārdaugavā.

Lai gan grupas "Tango Sin Quinto" pamatkaislība ir tango un franču smeldzīgais šansons, pirmais albums tomēr tapis latviešu valodā, atklājot gadiem uzkrātās sajūtas un iekšējos pārdzīvojumus šā mūziķu kolektīva tik atšķirīgajā skanējumā. "Tango Sin Quinto" sastāvā ietilpst vokāliste Aija Vītoliņa, kontrabasists Jānis Stafeckis, taustiņinstrumentālists Romāns Vendiņš, sitaminstrumentālists Ainis Zavackis, akordeonists Artūrs Noviks un vijolnieks Raimonds Melderis.

Pirmais singls "Klusums" no grupas "Tango Sin Quinto" tāda paša nosaukuma debijas albuma tika laists klajā jau pērnā gada decembrī. Tā pamatautors ir Edgars Raginskis, bet dziesmas teksts aizgūts no Ojāra Vācieša dzejas. "Klusums ir skaļāks par vārdiem, troksni. Klusums ir miers. Klusums ir balts." Tā gan pirmā singla, gan attiecīgi visa albuma nosaukumu filozofiski apcer Aija.

Albums no 1. marta būs pieejams lielākajos pasaules straumēšanas servisos un labākajos pašmāju mūzikas veikalos.

Jaunā albuma prezentācijas koncerti notiks četrās Latvijas pilsētās. 2. martā Aija Vītoliņa ar grupu uzstāsies Liepājas koncertzāles "Lielais Dzintars" kamerzālē, 3. martā – Valmieras koncertzālē "Valmiera", 9. martā – Rīgas mūzikas namā "Daile", bet 14. aprīlī – Saldus Mūzikas un mākslas skolā. Koncertu sākums pulksten 19.00.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!