Foto: DELFI
Intara Busuļa, Kārļa Lāča un "Abonementa orķestra" ieraksts "Nākamā pietura" saņēmis "Zelta mikrofona" balvu kā 2017. gada labākais albums. Tāpat "Nākamā pietura" ticis pie balvas arī kategorijā Labākais popmūzikas albums.

Jau ziņots, ka ceremonija notika Dailes teātrī, pulcējot populārākos Latvijas mūziķus, kā arī piedāvājot īpašus, svētku pasākumam gatavotus priekšnesumus.

Katrs pa divām "Zelta mikrofona" balvām saņēma arī grupa "Instrumenti" un dziedātājs Dons. Žūrija par pagājuša gada labāko dziesmu atzinusi "Instrumentu" jaunākā albuma "Atkala" pirmo singlu "Visa par daudz". Tāpat ar balvu novērtēts dziesmas videoklips un tā režisors Uģis Olte.

Dons "Zelta mikrofonu" saņēma par pagājušā gada "Arēnas Rīga" koncerta ierakstu "Tepat" kategorijā Labākais koncertieraksts, bet viņa jaunākā albuma "Namiņš. Kaste. Vārdi" singls "Pa ceļam" tikusi pie balvas kā 2017. gadā radiostacijās spēlētākā latviešu mūziķu dziesma.

Kā labākais akadēmiskās mūzikas albums "Zelta mikrofonu" saņēma trio "Art-i-Shock", kurā muzicē trīs pazīstamas instrumentālistes Guna Šnē, Agnese Egliņa un Elīna Endzele par albumu "Art-i-Shock".

Kategorijā Labākais alternatīvās vai indie mūzikas albums uzvarēja grupa "Satellites LV" ar savu piekto pilna garuma studijas albumu "Varavīksnes galā". Par šo albumu grupa saņēmusi arī alternatīvo Latvijas mūzikas kritiķu novērtējumu – "Austras balvu".

Kategeorijā Labākais džeza mūzikas albums uzvarēja Dāvja Jurkas kvarteta albums "Strings Attached", bet par labāko elektroniskās vai deju mūzikas albumu atzīts "Bandmaster" – "Stay Awake".

Kā labākais hiphopa albums "Zelta mikrofona" ceremonijā tika apbalvots repera anša jau klausītāju un arī mūzikas kritiķu atzinību guvušais albums "Balzams". Vakara gaitā ansis kāpa arī uz Dailes teātra skatuves, lai kopā ar pašmāju hiphopa veterānu Ozolu izpildītu dziesmu "Kas deg manā bākā". Savukārt repere Viņa saņēma balvu kā labākā debitante.

Kategorijā Labākais tautas mūzikas albums uzvarēja grupu "Auļi" un "Tautumeitas" kopīgais izdevums "Lai māsiņa rotājas!". Saņemot balvu, grupas "Auļi" līderis Kaspars Bārbals atzina, ka šis ir bijis sarežģīts projekts. Abas grupas satikušās pareizā laikā un vietā, taču tagad, kamēr vēl nekas slikts nav noticis, visi šķīrušies. Tagad gan "Auļi", gan "Tautumeitas" turpina katrs savu radošo darbību un tiek gaidāmi abu kolektīvu jaunie albumi.

Kategorijā Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums uzvarēja grupa "Dagamba" par ierakstu "#LudvigVanRammstein", savukārt kā labākais roka vai metāla mūzikas albums apbalvots grupas "Relicseed" veikums "Ideoloģija".

Kā labākais šlāgermūzikas albums apbalvots "Tipa orķestra" Normunda Jakušonoka ieraksts "Notikums".

Par labāko bērnu mūzikas albumu atzīts grupas "Knīpas un knauķi" veikums "Ar vilciņu Rīgā braucu".

Tautas balsojumā, kas norisinājās tirdzniecības parkā "Alfa" uzvarēja grupas "Bermudu divstūris" kompozīcija "Mēs zaudējam brāli".

Jau ziņots, ka balvu par mūža ieguldījumu saņēma populārais dziedātājs, latviešu estrādes džentlmenis Viktors Lapčenoks, kā arī diriģents, mūzikas padagogs un viens no zēnu koru kustības pamatlicējiem – Jānis Ērenštreits.

Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2017" uzvarētāji

Gada labākais albums:
"Nākamā pietura" – "Intars Busulis & Abonementa orķestris"

Akadēmiskās mūzikas albums:
"Art-i-Shock" – Trio "Art-i-Shock"

Alternatīvās vai indie pop mūzikas albums:
"Varavīksnes galā" – "Satellites LV"

Bērnu mūzikas albums:
"Ar vilciņu Rīgā braucu" – "Knīpas un Knauķi"

Džeza mūzikas albums:
"Strings Attached" – Dāvja Jurkas kvartets

Elektroniskās vai deju mūzikas albums:
"Stay Awake" – "Bandmaster"

Hip hop mūzikas albums:
"Balzams" – ansis

Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums:
"#LudvigVanRammstein" – "Dagamba"

Pop mūzikas albums:
"Nākamā pietura" – "Intars Busulis & Abonementa orķestris"

Roka vai metāla mūzikas albums:
"Ideoloģija" – "Relicseed"

Šlāgera mūzikas albums:
"Notikums" – "Normunds Jakušonoks un Tipa orķestris"

Tautas un pasaules mūzikas albums:
"Lai māsiņa rotājās!" – "Auļi un Tautumeitas"

Labākā dziesma:

"Visa par daudz" – "Instrumenti"

Labākā debija:
"Elpo" – Viņa;

Labākais videoklips:
"Visa par daudz" – "Instrumenti""

Labākais koncertieraksts:
Dons – "Tepat";

"Alfas" gada dziesma:
"Zaudējam brāli" – "Bermudu divstūris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!