Foto: Publicitātes attēls
Turpinot uzņēmuma attīstību, Latvijā lielākais nebanku hipotekārais kreditētājs AS "West Kredit" paplašina savu darbību un turpmāk sniegs kreditēšanas pakalpojumus visā Latvijas teritorijā gan privātpersonām, gan uzņēmumiem. Kā norāda AS "West Kredit" valdes locek-lis Artūrs Silantjevs, lēmums paplašināt uzņēmuma darbības ģeogrāfiju pieņemts, atsauco-ties daudzu klientu aicinājumam, un tas veicinās Latvijas reģionu attīstību, kuros šobrīd saņemt aizdevumu ir problemātiski.

"Līdz šim savu uzmanību koncentrējām uz kreditēšanas pakalpojumu sniegšanu Rīgā un Pierīgā, taču arvien vairāk klientu akcentē problēmu saņemt kredītus Latvijas reģionos," norāda Artūrs Silantjevs. "Kredītu pieejamība ļauj uzlabot ne tikai dzīves kvalitāti, iegādājoties un labiekārtojot mājokļus, bet arī attīstīties reģionu uzņēmumiem, veicinot kopējo izaugsmi. Diemžēl šobrīd Latvijā ir reģioni, kuru iedzīvotājiem saņemt kredītu ir praktiski neiespējami."

Līdz ar kopējo valsts ekonomikas izaugsmi pieaug arī to cilvēku skaits, kuri vēlas iegādāties savā īpašumā dzīvokļus un privātmājas, kā arī būtiski uzlabot savus sadzīves apstākļus, plānojot nopietnus remontdarbus. "Ja Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās nekustamā īpašuma tirgus ir salīdzinoši aktīvs un kredītdevēji ir gatavi izsniegt hipotekāros aizdevumus, lielai daļai Latvijas reģionu iedzīvotāju iegādāties īpašumu ir praktiski neiespējami, jo bankas atsakās izsniegt aizdevumus, pamatojoties uz to ģeogrāfisko atrašanās vietu. Mēs plānojam šo situāciju manīt," skaidro A.Silantjevs.

Privātpersonām AS "West Kredit" izsniedz aizdevumus pret nekustamā īpašuma ķīlu, lielākoties dzīvokļu un māju iegādei vai to remontam. Lai saņemtu aizdevumu, jābūt aktuālam nekustamā īpašuma novērtējumam.

AIZŅEMIES ATBILDĪGI, IZVĒRTĒJOT SAVAS IESPĒJAS ATMAKSĀT
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!