Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Porsche" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi konceptuālu elektrisko apvidus automobili "Mission E Cross Turismo".

"Porsche Mission E Cross Turismo" ir aprīkots ar elektromotoriem, kuru kopējā jauda attīsta 600 zirgspēku. No vietas līdz 100 km/h elektriskais "Porsche" paātrinās 3,5 sekundēs, bet līdz 200 km/h – mazāk nekā 12 sekundēs. Bez atkārtotas akumulatoru uzlādes prototips spējīgs nobraukt līdz 500 kilometru distanci.

4,95 metrus garā elektriskā apvidnieka akumulatoru komplektu iespējas uzlādēt kā no ātrās uzlādes ierīces, tā arī induktīvi. No ātrās uzlādes ierīces 15 minūtēs akumulatorus var salādēt, lai nobrauktu līdz 400 km distanci.

"Porsche Mission E Cross Turismo" ir aprīkots ar pneimatisko balstiekārtu, kas ļauj klīrensu palielināt par papildu 50 milimetriem, un piestūrējošiem aizmugurējiem riteņiem.

Futūristiskā prototipa interjerā ir trīs ekrāni, no kuriem viens pilda mērinstrumentu paneļa funkciju. Centrālajā konsolē ir liels ekrāns ar skārienjutīgiem taustiņiem, ar kuriem iespējams regulēt klimata kontroles iestatījumus.

Ar sērijveida automobili, kura pamatā ir šis prototips, "Porsche" iepazīstinās nākamajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!