Foto: LETA

"Laikam visi uzņēmumi Latvijā pašlaik vairāk vai mazāk cieš kadru badu. Un konkrētais uzdevums, kas mums ir jārisina nekavējoties, ir speciālistu sagatavošana "Olainfarm" vajadzībām", tā intervijā žurnālam "Kapitāls" skaidro jaunais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Oļegs Grigorjevs.

"Vissvarīgākais uzdevums – mūsu produktu portfeļa attīstīšana. Mūsu produktu noturēšana tajos noteikumos, ko mums šodien diktē nacionālās zāļu aģentūras. Tas ir ļoti liels darbs gan Latvijā, gan ārvalstīs. Nākas tērēt lielus resursus. Mums turklāt ir svarīgi attīstīt un uzlabot savus produktus, lai varētu gūt pārsvaru pār konkurentiem," atbildot uz jautājumu, kur viņam, esot vadītāja amatā, visvairāk nākas koncentrēt spēkus, sacīja Grigorjevs.

"Otrs stratēģiskais jautājums, kas ir aktuāls visai nozarei, ne tikai mums, ir speciālistu deficīts. Laikam visi uzņēmumi Latvijā pašlaik vairāk vai mazāk cieš kadru badu. Un konkrētais uzdevums, kas mums ir jārisina nekavējoties, ir speciālistu sagatavošana "Olainfarm" vajadzībām," intervijā žurnālam apgalvoja Grigorjevs.

Skaidrojot profesionālu viesstrādnieku piesaistes iespējas, viņš sacīja: "Šo tēmu varam sadalīt divās daļās. Pirmā: atsevišķi gaišākie prāti, kuri pilda konkrētus uzdevumus, attīstot produktus. Šajā ziņā problēmu nav. Paņemt speciālistus no Baltkrievijas, Ukrainas, Ungārijas, Čehijas, iesaistīt viņus konkrētos projektos – tas mums nav grūti. Nav pat obligāti viņus uz šejieni pārcelt – šie cilvēki var strādāt arī attālināti, savās valstīs."

"Mūsu nozarē lielākā problēma ir vidējais tehniskais personāls: tehnologi, ražošanas operatori, farmaceiti... Laiku pa laikam vispār nav iespējams atrast kādu speciālistu – par spīti tam, ka algu līmenis Latvijā aug. Un tas ir smags uzdevums ne tikai valstij, bet arī pašiem uzņēmumiem – ir vajadzīga saskaņota stratēģija, kā šo problēmu risināt. Pašlaik mēs tieši izstrādājam programmas, kā ieinteresēt vietējos jauniešus, lai viņi nāktu strādāt pie mums," norādīja Grigorjevs.

Kā ziņots, mūžībā aizgājušā Maligina īpašumi tiek novēlēti viņa bērniem.

Testaments paredz, ka piecu gadu laikā no mantojuma saņemšanas bērni nedrīkstēs atsavināt vai atdāvināt no Maligina mantotās "Olainfarm" un šī zāļu ražotāja akcionāra "Olmafarm" kapitāldaļas. Maligina īpašumā tieši un caur "Olmafarm" bija gandrīz 70% "Olainfarm" akciju.

"Olainfarm" paziņojumā biržai teikts, ka Maliginam pieder 3 791 810 "Olainfarm" akcijas un 100% kapitāla daļas "Olmafarm", kuras īpašumā ir vēl 5 994 054 AS "Olainfarm" akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!