Foto: F64

AS "Grindeks" padomes priekšsēdētājam Kirovam Lipmanam nekad neesot bijusi interese investēt AS "Olainfarm", un arī šobrīd tas neesot aktuāli, medijiem izplatītajā paziņojumā norādīja Lipmana pārstāvis Arnis Lapiņš.

"Uzņēmums ''Olainfarm'' kā investīciju objekts mani nekad nav interesējis un neinteresē arī pašlaik, jo visus savus spēkus un līdzekļus es veltu AS ''Grindeks'' koncernam, kura apgrozījums pērn ir sasniedzis 132,4 miljonus eiro, kas ir par 26% jeb 27 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš. Šogad koncerna ražotnēs Latvijā, Igaunijā un Slovākijā mēs ieguldīsim vismaz 7 miljonus eiro," skaidrojis Lipmans.

Paziņojumā teikts, ka vairākos medijos aizvadītajā nedēļā izplatīta informācija, par Lipmana ieinteresētību dalībā ''Olainfarm'', un šī informācija pamatota ar to, ka pāragri mūžībā aizgājušā "Olainfarm" lielākā akcionāra Valērija Maligina atraitnes juridiskie pārstāvji Mārtiņš Krieķis un Pāvels Rebenoks no advokātu biroja ''Rebenoks un Vilders'' ir arī Lipmana interešu pārstāvji tiesvedībā, kas saistīta ar ''Grindeks'' akciju cenu.

Lipmans gan norādījis, ka ir izvēlējies atzītus savas jomas pārstāvjus, un viņu neizbrīnot fakts, ka viņi ir pieprasīti dažādās lietās, taču citām Rebenoka un Krieķa pārstāvētajām lietām neesot nekādas saistības ar ''Grindeks'' biznesa interesēm.

Jau ziņots, pērn decembrī mirušā Maligina īpašumi novēlēti viņa bērniem. Maligina atraitne Elīna Maligina tiesā apstrīdējusi "Olainfarm" īpašnieka testamentu.

Testaments paredz, ka piecu gadu laikā no mantojuma saņemšanas bērni nedrīkstēs atsavināt vai atdāvināt no Maligina mantotās "Olainfarm" un šī zāļu ražotāja akcionāra "Olmafarm" kapitāldaļas. Maligina īpašumā tieši un caur "Olmafarm" bija gandrīz 70% "Olainfarm" akciju.

"Olainfarm" paziņojumā biržai teikts, ka Maliginam pieder 3 791 810 "Olainfarm" akcijas un 100% kapitāla daļas "Olmafarm", kuras īpašumā ir vēl 5 994 054 AS "Olainfarm" akcijas.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

"Grindeks" galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernu veido "Grindeks" un piecas tā meitassabiedrības - Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", Igaunijas "Tallinas farmācijas rūpnīca", kā arī Krievijas "Grindeks Rus" un Slovākijas "HBM Pharma". "Grindeks" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!