Foto: LETA

Aukstums, kas Latvijā atgriezīsies tuvākajās dienās, var turpināties līdz pat aprīlim, liecina jaunākā "Global Forecast System" (GFS) prognoze.

Sals nebūs tik stiprs kā marta sākumā, tomēr vairākās naktīs gaisa temperatūra noslīdēs zem -10..-15 grādiem. Aukstākajos periodos arī visas dienas garumā gaisa temperatūra ēnā saglabāsies nedaudz zem nulles.

Trešdien, 14.martā, līs un snigs, dažās turpmākajās dienās gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks. Valsts lielākajā daļā sniega sega būs plāna vai tās nebūs nemaz, līdz ar to daudzviet gaidāms kailsals.

Nākamajā un aiznākamajā nedēļā brīžiem snigs, spožajā pavasara saulē sniegs arī kusīs.

Ja piepildīsies pašreizējā GFS prognoze, mēneša siltākās dienas būs 12. un 13.marts.

Iepriekšējais aukstais marts bija 2013.gadā, kad mēneša vidējā gaisa temperatūra noslīdēja pat piecus grādus zem normas. Toreiz mēneša siltākā diena bija 6.marts, kad gaiss iesila līdz +3..+9 grādiem. 2013.gada aprīlis bija pusotru grādu vēsāks par normu, savukārt tam sekoja novērojumu vēsturē vissiltākais maijs.

GFS ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!