Foto: LETA

No 13. marta sākas reģistrācija "Lattelecom" Rīgas maratona "Rimi" Bērnu dienas skrējieniem, un maratona rīkotāji sagaida, ka 19. maijā skriešanas priekus izbaudīs līdz pat 12 000 mazo skrējēju, izvēloties saviem spēkiem piemērotāko no četrām distancē, informē organizatoru preses dienests.

Šogad "Rimi" Bērnu dienu atklās "Ģimeņu skrējiens" ar jaunu 4,2 km garu trasi pašā Rīgas centrā. Jaunais trases maršruts sestdienas rītā vedīs pāri Vanšu tiltam, gar Brīvības pieminekli un uz finiša taisni cauri Vecrīgai. Ģimeņu skrējienā aicināti piedalīties visa vecuma bērni bez vecuma ierobežojuma kopā ar ģimeni, radiem vai draugiem. Rimi Bērnu dienas Ģimeņu skrējienā tiks veikta arī laika kontrole un pēc skrējiena visiem dalībniekiem būs pieejamas ne tikai finišētāju medaļas un somiņas ar spēcinošiem našķiem, bet mājas lapā būs pieejams arī diploms ar rezultātu.

Tūlīt pēc "Ģimeņu skrējiena" starti tiks doti "Rimi" Bērnu dienas mazajām trasītēm un aktivitātēm. No plkst. 11.00 uz kārtīgu izskriešanos un izzinošām aktivitātēm tiek aicināti jaunie skrējēji līdz 12 gadu vecumam. Šogad skriešanas trasītes 11. novembra krastmalā saglabāsies 300 m un 600 m garumā, bet paši mazākie bērni līdz 3 gadu vecumam ir aicināti uz šķēršļu trasīti "Mazie".

Dalība "Rimi" Bērnu dienas skrējienos un aktivitātēs, izņemot "Ģimeņu skrējienu", ir bez maksas. Dalības maksa "Ģimeņu skrējienā" par vienu skrējēju ir 4-5 eiro, atkarībā no pieteikto dalībnieku skaita. Intersenti tiek aicināti pieteikties laicīgi, jo dalībnieku limits aktivitātēm 11. novembra krastmalā būs 10 000 dalībnieku, savukārt Ģimeņu skrējienam – 5000 dalībnieku.

Rimi Bērnu dienas visām distancēm iespējams reģistrēties "Lattelecom" Rīgas maratona mājas lapā sadaļā "Rimi" Bērnu diena. Bērnus pasākumam jāpiesaka pieaugušajiem, kas 19. maijā plāno piedalīties un varēs uzraudzīt bērnu skrējienos un aktivitātēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!