Foto: AP/Scanpix/LETA
Ukrainas Biatlona federācija (UBF) oficiāli paziņojusi, ka šīs valsts sportisti nepiedalīsies Pasaules un IBU kausa izcīņas noslēdzošajos posmos Krievijā, Tjumeņā un Hantimansijskā.

"Šodien, 13. martā, Ukrainas jaunatnes un sporta ministra Igora Ždanova un UBF prezidenta Vladimira Brinzaka tikšanās laikā tika panākta vienošanās par to, ka Ukrainas izlase nepiedalīsies sacensībās, kas notiks Krievijas Federācijā," teikts UBF izplatītajā paziņojumā.

Līdz ar to Ukrainas pamatizlase sezonu noslēgs ar Pasaules kausa priekšpēdējo posmu Norvēģijā, Holmenkollenā, bet B izlase pēc priekšpēdējā IBU kausa posma, kas notika aizvadītajā nedēļas nogalē Uvatā, Krievijā, atgriežas mājās, izlaižot IBU kausa pēdējo posmu Hantimansijskā.

Pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā pirms Norvēģijas posma augstākajā pozīcijā ir Vita Semerenko, kura ir astotajā pozīcijā, bet ukrainiete Jūlija Džima ir otrajā vietā 15 km "klasikas" vērtējumā. Komandu stafetē Ukraina ir ceturtajā vietā sievietēm un 10. vietā vīriešiem.

Pirms tam par Pasaules kausa Krievijas posma boikotu paziņoja ASV, Kanādas un Čehijas Biatlona federā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!