Foto: F64
Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons bijis gatavs aiziet no organizācijas, ja kopā ar viņu no LFF aizies visa vadība – ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, izpilddirektors Edgars Pukinsks, sporta direktors Dainis Kazakevičs un arī valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Indriksons pirmdien LTV raidījumam "Sporta studija" norādīja, ka jau divas reizes ir aicinājis atkāpties LFF vadošos darbiniekus, tostarp izlases galveno treneri Aleksandru Starkovu. Tomēr atsaucība no minētajām personām nav bijusi, norādījis Indriksons.

Tagad Indriksons portālam "Delfi" precizēja, ka aicinājis visus atkāpties kopā ar viņu. "Par to atkāpšanos. Es divās valdes sēdēs aicināju kopā ar mani atkāpties Jānis Mežecki kā ģenerālsekretāru, viņa vietnieku un izpilddirektoru Edgaru Pukinski, Daini Kazakeviču kā sporta direktoru un arī Aleksandru Starkovu. Tas viss bija ar vienu domu – kad nāk jaunais prezidents, lai viņš nāk ar savu komandu. Ja viņš redz kādu no viņiem savā komandā, tad lai šis cilvēks turpina darbu. Un šai tēzei nav nekāda sakara ar Latvijas futbola izlases zaudējumu Gibraltāram."

Tikmēr LFF ģenerālsekretārs Mežeckis portālam "Delfi" skaidroja, ka jautājums par iespējamo atkāpšanos izskanējis neoficiāli un draudzīgā gaisotnē. "Tas bija tādā sarunu līmenī. Spontāns ieteikums, ka četriem cilvēkiem jāiet prom. Bez maz tur arī tad jāiet prom gŗāmatvedei un citiem. Doma, ka atnāk jauns prezidents un viņš savāc savu komandu."

Pēc mēneša 27. aprīlī notiks LFF kongress, kurā notiks ārkārtas prezidenta vēlēšanas. Indriksons ir paziņojis, ka atstās šo amatu, ko ieņem kopš 1996. gada. Uz šo amatu kandidē bijušais valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs, telpu futbola pārstāvis Vadims Ļašenko un Krišjānis Kļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!