Foto: Publicitātes foto
"Audi RS 5 Sportback" piedzīvojis pasaules debiju Ņujorkas starptautiskajā auto izstādē. Jaunajā modelī apvienots aizraujošs dizains, ērta lietojamība ikdienā un teicama veiktspēja. ASV tirgum paredzētā "Audi RS 5 Sportback" versija ir aprīkota ar 2,9 TFSI V6 biturbo dzinēju, kas attīsta 444 ZS jaudu un 600 Nm griezes momentu.

Jaunā "Audi RS 5 Sportback" ārējais dizains apvieno elegantas un sportiskas līnijas. Garāka garenbāze, īsākas pārkares un garš motora pārsegs ar izcēlumu akcentē šī modeļa dinamiku. "Audi RS 5 Sportback" priekšpusē ir izvietots plats viena rāmja režģis, kā arī gaisa ieplūdes ar "RS" tipisku šūnveida struktūru un priekšējais spoileris ar matētiem alumīnija "quattro" burtiem.

440 zirgspēku jaudīgais 2,9 TFSI V6 biturbo dzinējs 600 Nm maksimālo griezes momentu nodrošina diapazonā no 1900 līdz 5000 apgr./min. Rezultātā "Audi RS 5 Sportback" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,9 sekundēs, ar iespēju sasniegt maksimālo ātrumu 280 km/h.

Motora vilkme tiek novadīta uz "quattro" pastāvīgo pilnpiedziņu ar centra diferenciāli caur astoņpakāpju "Tiptronic" transmisiju ar optimizētu pārnesumu pārslēgšanas ātrumu, kas ir īpaši pielāgots sportiskai braukšanai. Tā sadala jaudu asimetriski starp riteņu asīm attiecībā 40:60, kas garantē dinamisku vadāmību, kā arī vislielāko iespējamo drošību. Ja uz ass rodas novirze, lielākā daļa jaudas nekavējoties tiek pārvadīta uz otru asi – līdz 85% uz priekšējo, un līdz 70% uz aizmugurējo asi.

Aprīkots ar standarta "RS" sporta piekari, "RS 5 Sportback" ir par septiņiem milimetriem zemāks nekā "parastais" "Audi S5 Sportback". Tāpat "Audi Sport" piedāvā "RS" sporta piekari ar dinamisko gaitas kontroli (DRC), keramiskajām bremzēm un tikai "RS" paredzētu dinamisko stūres vadību.

Piecu durvju augstas veiktspējas kupejas sportisko raksturu akcentē atsevišķas detaļas kā, piemēram, "Nappa" ādas sporta sēdekļi ar papildu pieejamo šūnveida rakstu, kā arī "RS" multifunkcionālā ādas sporta stūre. "RS" emblēmas ir iestrādātas uz sēdekļiem, stūresrata, sliekšņu paneļa plāksnēm un pārnesumkārbas vadības sviras. "Audi RS 5 Sportback" ir pieejams arī ekskluzīvu zaļu metālisko virsbūves krāsas toni "Sonoma", kas redzams arī autoražotāja publicētajās fotogrāfijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!