Intervijā ""Delfi TV" ar Jāni Domburu" rakstniece Nora Ikstena uz jautājumu, vai viņas rakstniecība nodēvējama par feministisku, sacīja, ka "Mātes piens" ir vēstījums sievietes balsī, un nevēlas, lai viņu asociē ar feminismu.

"Īstenībā mans vēstījums, ka tās ir sieviešu balsis, bet vīrieši ir margināli, ir veltījums no manas puses Latvijas vēsturei, jo tad, kad izsūtīja uz Sibīriju un sadalīja ģimenes, šķīra vīrus un sievas, tēvus un meitas, vīrieši nonāca smagajās gulaga nometnēs un viena līdz pusotra gada laikā aizgāja bojā, bet sievietes citos apstākļos izdzīvoja un atgriezās," intervijā stāstīja rakstniece.

Uz Jāņa Dombura jautājumu, vai tas ir feministisks vēstījums, rakstniece atbild noliedzoši: "Nē, tas nav feministisks. Tas ir vēstījums sievietes balsī. Es nekad neesmu jutusies kā feministe, un arī negribu justies."

Domburs rakstniecei norādīja uz publikācijām, kurās viņu tomēr dēvē par feministi, taču rakstniece vēlreiz uzsvēra, ka vēsta sievietes balsī un nevēlas, lai viņu asociē ar feminismu.

Vaicāta, ar ko atšķiras sievietes balss no vīrieša, Nora Ikstena atbildēja: "Sievietes balss no vīrieša balss atšķiras ar intuīciju, spēcīgāku un dziļāku un spēcīgāku emocionalitāti."

Pilna žurnālista Jāņa Dombura intervija ar rakstnieci Noru Ikstenu noskatāma šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!