Foto: Publicitātes foto
No 4. līdz 26. aprīlim, pulksten 23.59, portālā "Delfi" norisinās Latvijas Literatūras gada balvas (LaLiGaBa) publikas balsojums, ļaujot arī lasītājiem pašiem izvērtēt spilgtākos pērn izdotos darbus un noteikt savu simpātiju.

Uz balvu šogad četrās kategorijās pretendē 16 dažādas grāmatas. Nominantu vidū ir gan pašmāju dzejas un prozas pārstāvju jaunākie darbi, izcilākie ārvalstu literatūras tulkojumi un grāmatas bērniem.

Nobalsot var reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses. Vienā reizē ir iespējams nobalsot par vairākiem LaLiGaBa pretendentiem. Portāls "Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus. Balsojums ierobežots reklāmbloķētāju lietotājiem.

Nobalsot par Latvijas Literatūras gada balvas lasītāju simpātiju!

Jau ziņots, ka mūža balva Latvijas literatūrā piešķirta literatūrvēsturniecei Līvijai Volkovai (1931), kuras ieguldījums latviešu literatūras vēstures izpētē vispirms saistās ar Rūdolfa Blaumaņa personību un mantojumu, kā pētniecībai veltīts viss mūžs.

Tāpat LaLiGaBa komisija piešķīrusi divas speciālbalvas par izcilu ieguldījumu literatūrpētniecībā: Gundegai Grīnumai par "Viņpus Alpiem. Rainis un Aspazija Kastaņolā. Jaunatklāti tuvplāni" un Mārai Grudulei par monogrāfiju "Latviešu dzejas sākotne 16. un 17. gadsimtā kultūrvēsturiskos kontekstos".

Lai iepazītu LaLiGaBa nominētos autorus un viņu darbus, 4. aprīlī pulksten 18.00 Raiņa un Aspazijas mājā – Rīgā, Baznīcas ielā 30 – notiks balvas pretendentu dzejas lasījumi, savukārt prozas lasījumi notiks 20. aprīlī pulksten 18.00 "NicePlace Telpā" – Rīgā, Kr.Barona ielā 21a. Pasākumi ikvienam interesentam pieejami bez maksas.

LaLiGaBa ekspertu komisijā šogad strādāja literatūrkritiķe un tulkotāja Ieva Kolmane, kultūras žurnāliste Undīne Adamaite, literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš, dzejnieks un tulkotājs Edvīns Raups, LNB Bērnu literatūras centra un lasīšanas veicināšanas programmu vadītāja Silvija Tretjakova, rakstnieks Osvalds Zebris un dzejnieks Henriks Eliass Zēgners.

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, kas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā. Par balvas norisi kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!