"Lūk, kādu bebru es ieraudzīju svētdien Dzintaros Jūrmalā. Reti izdodas novērot ko tik brīnumainu pareizticīgo Lieldienās, turklāt vēl Rīgas jūras līcī," portālam "rus.delfi.lv" vēsta aculieciniece Oksana. Dabas pētnieks precizē, ka novērotais dzīvnieks ir bizamžurka, kas, visticamāk, meklē jaunu dzīvesvietu.

Kā redzams video, sākotnēji dzīvnieciņš filmētājiem nepievērš uzmanību, taču pēc mirkļa izlemj doties prom.

Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) eksperts Vilnis Skuja portālam "Delfi" norāda, ka jūras ūdeņos nofilmēta ondatra (Ondatra zibethica), ko mēdz saukt arī par bizamžurku. Saulaik kā kažokzvērs tā aklimatizēta 20. gadsimta sākumā Eiropā un PSRS. Latvijā ienākusi no kaimiņteritorijām.

"Bizamžurka Jūrmalā nonākusi, iespējams, tamdēļ, ka meklē jaunu dzīesvietu," lēš Skuja. "Ilgi tur tā neuzturēsies un dosies uz kādu upi, upīti vai strautiņu."

"Delfi" lasītāji iepriekšējos gados ziņojuši arī par citu dzīvnieku netipisku klātbūtni jūras krastā. Piemēram, 2016. gadā 5. maijā lasītāja Marija novēroja jūras viļņos mazgājamies bebru. Savukārt Vaivaros vietā, kur saplūst vairāki strauti un upītes, bebrs jūrā redzēts 2011. gada 16. maijā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!