Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" prezentējusi jaunās, jau ceturtās paaudzes "Focus" modeli, kam turklāt pirmo reizi būs pieejama arī īpaši greznā "Vignale" versija un paaugstinātās pārgājības "Active" modifikācija.

Jaunais "Ford Focus" ir pirmais šīs markas modelis, kas izstrādāts uz "C2" platformas. Tā no iepriekšējās atšķiras ar 20% augstāku izturību pret vērpi, zemāku trokšņu un vibrāciju līmeni un neatkarīgu aizmugurējo balstiekārtu. Riteņu garenbāze salīdzinājumā ar priekšteci pieaugusi par 53 milimetriem, bet automobiļa masa ir par 88 kg mazāka.

Automobilim būs pieejami "Ecoboost" saimes benzīna dzinēju un "EcoBlue" dīzeļmotori. Jaunie trīscilindru benzīna dzinēji ar viena un 1,5 litru darba tilpumu ir pirmie šāda cilindru skaita spēka agregāti, kuriem pie vienmērīgas slodzes ir atslēdzamie cilindri. Viena litru turbomotors atkarībā no versijas būs pieejams ar 85, 100 vai 125 ZS, bet 1,5 litru – 150 vai 182 ZS.

Savukārt 1,5 un divu litru dīzeļmotori pieejami ar 95, 125 un 150 ZS jaudu. Spēka agregāti sajūdzami ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu vai jauno astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Jaunajam "Ford Focus" ir pieejami adaptīvie amortizatori, adaptīvie priekšējie lukturi, projekcijas ekrāns, aktīvā kruīza kontrole, ceļa zīmju atpazīšanas funkcija u.c. Tāpat automobilim ir pieejama multimediju sistēma "Sync 3" ar "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu, "Bang & Olufsen" audio sistēma un bezvadu uzlāde viedtālruņiem.

Drošības sistēmu ziņā ceturtās paaudzes "Ford Focus" ir pieejama otrās paaudzes aktīvais stāvvietā novietošanas elektroniskais asistents, gājēju un velosipēdistu atpazīšanas sistēma, atpakaļskata videokamera, avārijas bremzēšanas sistēma u.tml.

Jaunais "Ford Focus" būs pieejams vairākos komplektācijas līmeņos – "Trend", "Titanium", "ST-Line", "Active" un "Vignale".

Ražošanā Vācijā jaunais "Ford Focus" nonāks šovasar, bet pirmie klienti to saņems septembrī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!