Foto: AFP/Scanpix
Tas, ar kādu degsmi daži gaida pastaro dienu, ir teju vai apbrīnojami. Lai gan visi līdz šim izskanējušie pareģojumi bijuši aplami, tas konspirācijas teoriju piekritējiem neliedz meklēt arvien jaunas likumsakarības, un nesen izskanējusi jauna versija – datums, kas iezīmēs pasaules galu, ir 23. aprīlis.

Pasaules gala gaidītāji izvirzījuši teoriju, ka šis esot "beigu priekšvakars". Nākamnedēļ Saule, Mēness un Jupiters atradīsies Jaunavas zīmē, un šī parādība nesīs nelāgu notikumu virkni, kas neatgriezeniski iznīcinās cilvēci, vēsta izdevums "The Daily Star".

Tiek ziņots, ka debesīs parādīšoties mistiskā planēta X jeb Nibiru, kas ik pa laikam ieklīst Saules sistēmā. Tāpat arī tiek pareģots Trešais pasaules karš, Antikrista atnākšana un septiņi ciešanu gadi. Bībelē apslēpti kodi apliecinot, ka tieši 23. aprīlis būs diena, kas iezīmēs beigu sākumu.

Viens no dedzīgākajiem šīs teorijas piekritējiem un propagandētājiem ir amerikāņu numerologs, zvaigžņu pētnieks un autors Deivids Mīds, kurš, starp citu, pēdējo gadu laikā jau paredzējis vairākus pasaules galus, kas nav piepildījušies.

Tā, piemēram, Mīds noslēpumainajai planētai X pat veltījis veselu grāmatu "Planet X – The 2017 Arrival". Viņš arī laika gaitā veicis virkni dažādu aprēķinu un daudz analizējis zvaigžņu un planētu novietojumu, lai noteiktu pasaules gala datumu. Tāpat viņš savos pareģojumos atsaucas uz Bībeles tekstiem.

Līdz šim gan visi viņa pareģojumi piedzīvojuši izgāšanos. Pērn Mīds klāstīja, ka pasaules gala sākumu iezīmēs 23. septembris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!