Pašlikvidācijas projektu iesniegusī AS "ABLV Bank" līdz aprīļa beigām plāno pārtraukt darba attiecības ar 250 darbiniekiem, piektdien vēsta "LNT Dienas ziņas".

"ABLV Bank", kuras darbība pēc ASV paustajām aizdomām par finanšu noziegumiem un naudas atmazgāšanu faktiski tika apturēta februāra vidū, kopš marta sākuma jau šķīrusies no dažiem desmitiem darbinieku, bet pašlaik notiek visaktīvākā darba attiecību pārtraukšana ar lielu daļu darbinieku.

Bankas pārstāvis Artūrs Eglītis "LNT Dienas ziņām" teica, ka darba attiecības tiek pārtrauktas ar IT, grāmatvedības speciālistiem, risku analītiķiem, administratīvās pārvaldes, produktu attīstības mārketinga darbiniekiem, privātbaņķieriem, to asistentiem.

"Esam nule kā apstiprinājuši bankas jauno struktūru, kas ir daudz vienkāršotāka, lai mēs maksimāli efektīvi varētu pildīt funkcijas pašlikvidācijas procesā, līdz ar to diemžēl mums šobrīd ir jāpārtrauc darba attiecības ar aptuveni 250 darbiniekiem", "LNT Dienas ziņām" teica Eglītis.

Bankā darbu turpinās nedaudz vairāk nekā 400 darbinieku, tomēr līdz gada beigām darba attiecības tiks pārtrauktas ar vēl vairākiem desmitiem darbinieku, atlaišanas pabalstos kopumā izmaksājot ap trīs miljoniem eiro.

Finanšu iestādē paliks tie, kuri būs nepieciešami bankas pašlikvidācijas procesā.

Pašlikvidācijas projektam gan vēl ir nepieciešams banku uzrauga akcepts. Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) lēmumu varētu pieņemt šī mēneša laikā. Ja FKTK akceptēs bankas pašlikvidāciju, tad FKTK iesniegs Eiropas Centrālajā bankā lēmuma projektu par kredītiestādes licences anulēšanu.

"ABLV Bank" darbība tika paralizēta pēc 13. februāra ASV paziņojuma, kurā tika rosināts vērsts sankcijas pret banku. Pašlikvidācijas projektu banka uzraugam iesniedza marta sākumā.

"ABLV Bank" lielākie akcionāri ir Oļegs Fiļs, Ernests Bernis un Nika Berne, kam uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% bankas akciju.

"ABLV Bank" 2017. gadā strādāja ar 51,2 miljonu eiro peļņu, liecina neauditētie dati.

Jau ziņots, ka Luksemburgas komerctiesa 9. martā noraidīja regulatora lūgumu par "ABLV Bank" meitasbankas Luksemburgā "ABLV Bank Luxembourg, S.A". likvidāciju. Tiesa nozīmēja divus ārējos administratorus, kuri bankā strādās tuvākos sešus mēnešus, līdz banka atradīs jaunus pircējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!