Foto: Publicitātes foto
Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 21. aprīlī pulksten 18.00 gaidāma tikšanās ar aktieri Leonu Krivānu par godu viņa 80. jubilejai, portālu "Delfi" informē muzejā pārstāvji.

Tikšanās tiks veidota kā brīvā, atraisītā sarunā kopā ar viņa ģimeni un kolēģiem, lai atskatītos uz dažādiem notikumiem teātrī, kino, televīzijā un ikdienas dzīvē.

Leons Krivāns 1962. gadā beidza Dailes teātra III studiju un kopā ar Olgu Dreģi, Lidiju Pupuri, Ilzi Vazdiku, Jāni Filipsonu un citiem iekļāvās plašajā ansamblī, atveidojot visdažādākos raksturus. Pamazām atklājās Leona Krivāna spēja veidot spilgtus raksturus, režisori akceptēja viņa izcilo humora izjūtu un reizē ar Frīda tēlu populārajā "TV pirts" raidījumā aktierim "… sāka dot tikai jokdaru lomas. Kā raksta muzeja pārstāvji, skatītājiem esot bijis grūti pieņemt viņu nopietnās lomās. "Jā, kādu brīdi es it kā zaudēju. Pagāja labs laiciņš, kamēr skatītāji sāka mani pieņemt arī citās lomās," grāmatā "Savu lomu advokāts" atzīst Krivāns.

Izcils bija viņa Kontrabasists Patrika Zīskinda monoizrādē "Kontrabass", kas savā ziņā apliecināja aktiera talanta daudzpusības iespējamību. Pēdējos gados Leons Krivāns skatītājus priecēja Jāņa Jurkāna "Dzīvīte, Dzīvīte" un Ērika Hānberga "Pirmā grēka līcis" un "Plikie un pusplikie" uzvedumos, kuros satikās un dažādus raksturus atveidoja Dailes teātra vecmeistaru ansamblis.

2018. gada 27. martā aktieris Leons Krivāns ir kļuvis par "Atzinības krusta" ordeņa virsnieku.

Ieejas maksa pasākumā – 2 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 1 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!