Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) vienspēļu rangos saglabājušas savas rekordaugstās pozīcijas.

Ostapenko arī 16. aprīlī publicētajā ranga sarakstā ieņem piekto vietu, kas ir viņas un Latvijas rekords. Savukārt Sevastova atrodas 15. vietā, un tas viņai ir atkārtots karjeras rekords, jo šajā pozīcijā viņa bija arī 2017. gada oktobrī.

Latvijas trešā rakete ir Diāna Marcinkeviča, kura atrodas 281. vietā, bet Daniela Vismane atrodama 786. pozīcijā. Šīs četras Latvijas tenisistes pārstāvēs savu valsti Federāciju kausa izcīņas pārspēlēs pret Krievijas izlasi par vietu pasaules grupā.

WTA rangā no Latvijas tenisistēm ir arī Alise Černecka un Irina Ļapustina, kuras atrodamas 1032. un 1067. vietā.

WTA ranga līderpozīcija ir Simona Halepa, kurai seko Karolīna Vozņacki un Garvīne Mugursa, bet TOP 5 ir arī Jeļina Svitoļina un Ostapenko. Desmitniekā atrodas Karolīna Plīškova, Karolīna Garsija, Venusa Viljamsa, Sloeina Stīvensa un Petra Kvitova.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) jaunākajā rangā Ernests Gulbis ir 193. vietā, bet Mārtiņš Podžus ierindojas 593. pozīcijā. Pārējie Latvijas tenisisti atrodami ārpus pirmā tūkstoša – Miķelis Lībietis (1186.), Artūrs Lazdiņš (1358.), Roberts Grīnvalds (1588.), Krišjānis Stabiņš (1588.), Mārtiņš Rocēns (1836.).

Arī ATP ranga labāko desmitniekā nav notikušas izmaiņas. Līderpozīcijā ir Rafaels Nadals, kuram seko Rodžers Federers un Marins Čiličs, bet aiz labāko trijnieka ir Aleksandrs Zverevs un Grigors Dmitrovs. Huans Martins del Potro ieņem sesto vietu, Dominiks Tīms ir septītais, bet Kevins Andersons – astotais, bet labāko desmitnieku noslēdz Džons Isners un Davids Gofēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!