Foto: Publicitātes foto
Jau otro gadu Ziemeļeiropas zonas (NEZ) autošosejas čempionāts tiks atklāts Rīgā, un atgriešanos Biķernieku trasē piedzīvos arī pieredzējušais somu autosportists, 2017. gada Somijas čempions un NEZ bronzas medaļnieks Tonijs Lahtenmeki, kurš startēs ar jaudīgo "V8 Thundercar" klases automašīnu.

2017. gadā Rīgā "V8 Thundercar" klases braucēji demonstrēja spraigas cīņas par uzvaru abos sacensību braucienos. Neiztika arī bez sadursmēm, vienā no tām iespaidīgu sadursmi piedzīvoja arī Lahtenmeki. Šogad viņš ir apņēmības pilns no Rīgas aizbraukt ar uzvarētāja kausu bagāžā.

"Pagājušajā gadā es Rīgā biju pirmo reizi. Man ļoti patika gan pati pilsēta, gan trase," saka somu pilots. "Biķernieku trase ir ātra, tehniski sarežģīta un ļoti aizraujoša. Es to nesauktu par bīstamu, jo Somijā dažās trasēs betona apmales ir krietni tuvāk. Rīgas trasi var uzskatīt par vairāku Somijas trašu sakausējumu, kas nodrošina baudu braukšanā un skatītājiem interesantas cīņas sānu pie sāna. Es ieteiktu visiem doties uz sacensībām Rīgā. Trase ir lieliska un arī sacensības ir ļoti labi noorganizētas."

Izvēlēto sacensību klasi "V8 Thundercars" somu sportists raksturo kā salīdzinoši lētu un ātru, kas nodrošina labu konkurenci un interesantas cīņas. ""V8 Thundercars" ir ātra un samērā lēta klase salīdzinājumā ar citām. Kad visiem braucējiem ir tehniski vienādas automašīnas, sacīkstes ir īpaši spraigas – tieši tas man patīk visvairāk," saka Lahtenmeki. "Arī braucēju meistarības līmenis pēdējo gadu laikā ir krietni audzis, kas cīņas trasē padara vēl interesantākas."

Ziemeļeiropas un Baltijas sezonas atklāšanas posms "DEWALT Grand Prix 2018" norisināsies 12. un 13. maijā Biķernieku trasē. Ziemeļeiropas zonas sacīkšu dalībnieku cīņas būs vērojamas sacensību pirmajā dienā – 12. maijā. Sacensību tiešraidi no abām sacensību dienām varēs vērot arī portāla "Delfi" tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!