Foto: DELFI

Šonedēļ tapa zināms, ka ukraiņu boksera Oleksandra Usika traumas dēļ atcelts Pasaules boksa supersērijas (WBSS) fināls pirmā smagā svara kategorijā, kurā viņam ringā bija jātiekas ar Krievijas bokseri Muratu Gasijevu. Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis izmantojis iespēju nedaudz paķircināt Usiku.

Jau vēstīts, ka ukraiņu bokseris treniņā guvis nelielu elkoņa traumu. WBSS organizētāji norīkoja neatkarīgu medicīnisko apskati, kas apstiprināja, ka Usiks 11. maijā paredzētajā finālā nevarēs iziet ringā un cīnīties par Muhameda Ali vārdā nosaukto balvu. Tādējādi Saūda Arābijas pilsētā Džedā paredzētais boksa mačs pagaidām ir atcelts.

Mairis Briedis, kā zināms, ir smagā svara kategorijas rezervists, kurš savainojuma gadījumā varētu aizvietot kādu no finālistiem. Otrdien, 17. aprīlī, viņš ar sociālo tīklu starpniecību paķircinājis Usiku.

"Tu nejūties? Jo es jūtos. Es ļoti jūtos finālam," "Instagram" tīklā vēstījis Briedis, piebilstot, ka novēl Usikam ātru atveseļošanos un, ja nu gadījumā rodas tāda nepieciešamība, rezerves bokseris esot gatavībā.

Jāatzīmē, ka Briedis savu iepriekšējo pretinieku uzrunājis angļu valodā. Viņš iedvesmojies no Usika spārnotās frāzes pērn Berlīnē, kad, pirms cīņas ar Vācijas pārstāvi Marko Huku atbildot uz angļu mēlē uzdotu jautājumu, kā viņš jūtas, ukrainis žurnālistiem sniedza atbildi "I'm feel. I'm very feel".

Tiesa, lai gan ukraiņa atbilde žurnālistiem nebija gramatiski pareiza, tās vēstījums visiem bija skaidrs, un pats Usiks vēlāk par sevi pasmējās, izdodot repa video ar tādu pašu nosaukumu.

Atgādinām, ka WBSS finālā par Muhameda Ali trofeju smagā svara kategorijā jātiekas Usikam un Gasijevam, bet otrā vidējā svara kategorijā cīnīsies Džordžs Grouvss un Kalums Smits. Savukārt Briedim, kurš ir rezervists, garantēta arī tā sauktā "undercard" cīņa. Viņa pretinieks pagaidām gan nav zināms, bet latvietis jau aizvada treniņnometni šai cīņai.

Can't wait my next fight! 🥊 @wbcboxing 🥊 @wbsuperseries 🥊

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis) on Apr 10, 2018 at 1:48am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!