Foto: Publicitātes foto
Veicot iekšējo izmeklēšanu, "Audi" atklājis neatbilstības otrās paaudzes V6 dīzeļdzinēju (200 kW jaudas versijā) vadības programmatūrā. Šie dzinēji izmantoti iepriekšējās (C7) paaudzes "Audi A6" un "A7" modeļos, un atklātās neatbilstības nav attiecināmas uz jaunajiem "Audi" modeļiem un to ražošanu.

Pagājušajā nedēļā konstatējot dīzeļdzinēju problēmas iepriekšējās paaudzes modeļos, "Audi" nekavējoties informēja Vācijas Federālā motorizēto transportlīdzekļu aģentūru un Luksemburgas transportlīdzekļu reģistrēšanas pārvaldi, pārtraucot automobiļu piegādes mazumtirgotājiem. "Audi" turpina sadarboties ar visām atbildīgajām institūcijām, lai tālāk izmeklētu programatūras neatbilstības un notikušā apstākļus.

"Audi" vadītājs Rūperts Štadlers norāda: "Regulāri informējam Federālo motorizēto transportlīdzekļu aģentūru par "Audi" dzinēju pārbaudīšanas programmas rezultātiem. Konstatējot jebkuru neatbilstību, nekavējoties sazināmies ar attiecīgajām iestādēm un iesaistītajam pusēm, lai novērstu radušos problēmu. Tāpat darījām arī šajā situācijā."

Kļūda ir konstatēta V6 TDI otrās paaudzes EU6 dzinējos, ar maksimālo jaudu 200 kW, kas tiek izmantoti C7 paaudzes "Audi A6" un "A7" modeļos. Pasaulē kopumā tie ir aptuveni 60 000 automašīnu. Lai novērstu šo problēmu, "Audi" nodrošinās programmatūras atjauninājumu.

Jauno "Audi" modeļu programatūras atbilst visiem augstākās kvalitātes standartiem un uz tiem neattiecas minēto V6 dīzeļdzinēju vadības programmatūras neatbilstības. Šī situācija arī nekādi neietekmē jauno modeļu ražošanu un nonākšanu tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!