Foto: DELFI Aculiecinieks
"Delfi" aculiecinieks Mārtiņš 9. maija vēlā vakarā Rīgā, Krišjāņa Barona ielā novēroja pie Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes nokritušus armatūras gabalus. Universitātē apstiprina notikušo un pauž, ka tuvākajās dienās bojāto vietu fasādē apsekos.

"Novēroju, ka uz ielas mētājas betona un armatūras gabali, kuri izskatījās krituši no liela augstuma ēkas dzegas. Šķiet, par laimi, neviens necieta," raksta Mārtiņš, kurš dalījies ar novērotā foto.

LU Tehniskā nodrošinājuma daļas vadītāja vietnieks Guntars Greters apstiprina, ka tiešām no LU ēkas Aspazijas bulvārī no jumta kores nokrituši apmetuma gabali. "Notikušajam ir saistība ar ūdens noteku un jumta sistēmu. Ēka vairākkārt apsekota, uz vietas ir pārvaldnieks, šobrīd nekādu draudu apkārtējiem cilvēkiem nav," sacīja Greters.

Universitātes pārstāvis arī sacīja, ka ceturtdienas vakarā vai piektdienas, 11. maija, rītā bojāto vietu ēkas jumta korē sīkāk apsekos alpīnistu grupa. Notikušo neesot bijis iespējams paredzēt, norāda Greters. Jāņem vērā ēkas vecums, kā arī tramvaja un citu transportlīdzekļu radītās vibrācijas. Ēku viņš raksturoja kā pilnībā drošu.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!