Foto: Publicitātes foto
Šveices kompānija "Bündnerbike" pārbūvējusi "Harley-Davidson Softail Slim S" modeļa motociklu un padarījusi to par visdārgāko pasaulē – tas izrotāts ar 360 briljantiem un tā degvielas tvertnē ir iebūvēts švītīgs rokaspulkstenis. Rezultātā motocikla cena sasniegusi 1,8 miljonus Šveices franku jeb pusotru miljonu eiro, ko izstrādātājs nodēvējis par visdārgāko motociklu pasaulē.

Šis unikālais 100 zirgspēku jaudīgais motocikls izstrādāts sadarbībā ar pulksteņu ražotāju "Carl F. Bucherer" un ir nosaukts par "Blue Edition". Projekta izstrādē bija iesaistīti astoņi cilvēki gan no "Bündnerbike", gan no "Harley-Davidson", kuri motocikla pārbūvei veltījuši 2500 cilvēkstundas darba.

Kā jau liecina "Blue Edition" nosaukums, motocikls ir zilā krāsā, kura uzklāta sešos slāņos. Atsevišķas detaļas motociklam ir apzeltītas, bet degvielas tvertni rotā 360 briljantu, no kuriem viens ir pat 5,4 karātu. Tas atrodas speciālā noņemamā korpusā, kuru nosedz bruņustikls.

Degvielas tvertnes otrā pusē ir vēl viens nodalījums, kurā atrodas "Carl F. Bucherer" markas rokaspulkstenis, kas izgatavots speciāli šim motociklam uz "Patravi TravelTec II" modeļa bāzes.

Atgādinām, ka visdārgākais līdz šim pārdotais motocikls ir izsoļu nama "Bonhams" par 929 tūkstošiem ASV dolāru (750 223 eiro) realizētais 50. gadu motocikls "Vincent Black Lightning", kas tiek uzskatīts par vienu no pirmajiem superbaikiem pasaulē. Tas kļuvis par visdārgāko jebkad izsolīto sērijveida motociklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!