Foto: LETA

Pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma" 2017. gadā par sniegtajiem maksas pakalpojumiem un citiem aģentūras ieņēmumiem nopelnījusi 536 731 eiro, liecina apstiprināšanai Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komitejā iesniegtais gada pārskats.

Tādējādi plānotos ieņēmumus aģentūra izpildījusi par 99,8%. Gandrīz pusi no ieņēmumiem veido maksa par reklāmas iekārtu pieslēgumu ielu apgaismojumam uzstādīšanu un uzturēšanu.

Pārējie pašas aģentūras ieņēmumi ir saņemti kā apdrošināšanas atlīdzības par ceļu satiksmes negadījumos bojātiem balstiem un luksoforiem, kā arī maksa par izpildītiem ielu apgaismojuma ierīkošanas pasūtījuma darbiem un citiem pakalpojumiem.

Kopējie "Rīgas gaismas" pamatbudžeta ieņēmumi 2017. gadā bija 8 541 694 eiro, kas ir par 355 872 eiro jeb 4,3% vairāk nekā 2016. gadā.

Uzdoto funkciju nodrošināšanai "Rīgas gaisma" 2017. gadā no RD saņēma 8 589 307 eiro budžeta dotāciju, kas ir par 851 833 eiro jeb 11% lielāka nekā 2016. gadā. 2017. gadā 771 088 eiro saņemti pilsētas luksoforu uzturēšanas budžeta programmai, par 11 817 eiro jeb 1,6% vairāk kā iepriekšējā gadā.

"Rīgas gaismas" direktors Jānis Drulle skaidroja, ka pārskats sagatavots vien maijā, jo nācies sagaidīt revidenta pārskatu, kas noticis aprīlī.

Aģentūras direktors norādīja, ka iedzīvotāju visbiežāk "Rīgas gaismai" uzdotais jautājums ir, kāpēc dažviet dienas laikā deg ielu apgaismojums. Drulle klāstīja, ka apgaismojumu iededz gadījumos, ja notiek infrastruktūras remontdarbi.

Vēstīts, ka šogad "Rīgas gaismai" piešķirta 8,2 miljonu eiro dotācija ielu apgaismojuma un luksoforu sistēmas uzturēšanai.

Aģentūras plāns šogad ir izbūvēt 1650 metrus garu apgaismojuma elektrisko tīklu Trīsciemā, taču jauna apgaismojuma tīklu būvniecība galvaspilsētā kopumā pēdējos trīs gados ir sarukusi.

Aģentūras direktors Jānis Drulle marta izskaņā skaidroja, ka ne visās ielās ir jēga būvēt apgaismojumu. "Tur, kur tas patiešām ir vajadzīgs, ir aptuveni 50 kilometri. Posmus zinām. Darba apjomi ir zināmi. Arī izmaksas ir aprēķinātas. Bet darbu veikšana ir atkarīga no mums pieejamā finansējuma, kas ir deputātu ziņā. Ja būs lielāks finansējums, tad veiksim šos darbus," pārmetumus par nepietiekamu Rīgas izgaismošanu atspēkoja Drulle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!