Foto: LETA
Jaunajā biznesa centrā "Origo One" būs paredzētas jaunas darbavietas 800 līdz 1100 darbiniekiem, šodien biznesa centra būvniecības svinīgajā atklāšanā informēja projekta attīstītāji.

Norvēģijas AS "Linstow" valdes priekšsēdētājs Pērs Mortensens uzsvēra, ka "Linstow" šis ir ļoti nozīmīgs projekts un uzņēmums tic vietai, kur projekts tiek realizēts. "Mēs jau ilgus gadus attīstām biznesa projektus arī pie Oslo centrālās dzelzceļa stacijas un ticam, ka dzelzceļam ir nākotne salīdzinājumā ar personisko autotransportu. Tāpat uzsvēršu, ka projektā tiks ievēroti ilgtspējības principi un tam būs daudz mazāka ietekme uz vidi nekā citiem līdzīgiem projektiem," sacīja Mortensens.

SIA "Linstow Center Management" valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds norādīja, ka uzņēmums šo teritoriju attīsta pēdējos 20 gadus un jaunais projekts ir ne tikai iepirkšanās un biznesa centrs, bet arī infrastruktūras un apkārtējās vides projekts.

Tirdzniecības centrs "Origo" un biznesa centrs "Origo One", apvienojot tirdzniecību, uzņēmējdarbību, pārtiku, veselību un transportu vienotā simbiozē, radīs iedzīvotājiem un pilsētas viesiem pirmo iespaidu par Rīgu kā par mūsdienīgu, kosmopolītisku pilsētu, norādīja projekta attīstītāji.

Šis projekts tiek realizēts atbilstoši globālai tendencei, nodrošinot tirdzniecību un uzņēmējdarbību blakus maģistrālajiem transporta mezgliem, sniedzot maksimālas ērtības. Pēc projekta īstenošanas tirdzniecības un biroja telpu, kā arī autostāvvietas platība tiks palielināta vairāk nekā divas reizes, no līdzšinējiem 35 500 kvadrātmetriem sasniedzot 80 000 kvadrātmetrus.

Iznomājamā mazumtirdzniecības platība pieaugs no 18 300 kvadrātmetriem līdz 34 800 kvadrātmetriem, bet iznomājamā biroju platība pieaugs no 900 kvadrātmetriem līdz 11 500 kvadrātmetriem.

Tāpat projekta realizācijas laikā ir paredzēta Elizabetes un Satekles ielas krustojuma rekonstrukcija, ierīkojot regulējamas gājēju pārejas un izbūvējot Elizabetes ielas velojoslu pāri Satekles ielai. Līdz ar šī kompleksa uzbūvēšanu tiks sakārtots posms no Stacijas laukuma līdz Dzirnavu ielai.

Biznesa centra "Origo One" arhitekti ir "Arcade", ko veido "Depo projekts", kā arī "Jensen Consult" un "Arhis" inženieri. Interjera dizainu veidoja "Xcelsior". Būvdarbus veiks SIA "Skonto būve".

Jau ziņots, ka jaunā ēka būs daļa no tirdzniecības centra "Origo" paplašināšanās projekta, kur pirmajos trijos stāvos atradīsies tirdzniecības platības, savukārt no ceturtā līdz sestajam stāvam –biroju telpas "Origo One". Kopējās investīcijas projektā ir 70 miljoni eiro.

"SEB banka" un "Danske Bank" filiāle Latvijā piešķīrušas kopumā 34 miljonu eiro ilgtermiņa aizdevumu "Linstow" grupai tirdzniecības centra "Origo" Rīgā paplašināšanai. Aizdevumu bankas izsniegušas vienādās daļās.

Aizdevums paredzēts tirdzniecības centra "Origo" paplašināšanai, veidojot modernu multifunkcionālo centru, kas pilnvērtīgi iekļausies arī dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" satiksmes mezglā. Projektā plānots pārbūvēt esošās tirdzniecības centra "Origo" telpas un vietā, kur iepriekš atradās pasta centrāle uzbūvēt jaunu korpusu, sešos stāvos iekārtojot gan tirdzniecības telpas, gan telpas birojiem un restorāniem, kā arī pazemes autostāvvietas. Jaunās ēkas būvniecības darbus plānots pabeigt līdz 2019. gada oktobrim.

""Origo" tirdzniecības centra paplašināšana un "Origo One" biznesa centra izveide ir nozīmīgs solis uzņēmumam "Linstow", bet ne tikai mums. Ieguldot 70 miljonus eiro, mēs Latvijā veidosim jaunu tendenci nozarē, apvienojot tirdzniecību, biznesu, ēdināšanu, veselību un transportu zem viena jumta, apliecinot, ka Rīga ir kosmopolītiska pilsēta gluži tāpat kā lielākās Eiropas galvaspilsētas. Projekts tiek attīstīts atbilstoši globālai tendencei, nodrošinot tirdzniecību un uzņēmējdarbību blakus transporta mezgliem, kas cilvēkiem nodrošina maksimālas ērtības. Jaunais multimodālā transporta mezgls, kas tiks realizēts atbilstoši "Rail Baltica" projektam, radīs jaunas iespējas uzņēmumiem stacijas teritorijā un ap to, kā arī stimulēs pilsētas attīstību," iepriekš sacīja Gronvolds.

"Galactico" tirdzniecības centru – "Alfa", "Mols", "Dole", "Origo" un "Galerija Centrs" - attīstītājas un nekustamā īpašuma apsaimniekotājas "Linstow Center Management" kopējā apsaimniekojamā tirdzniecības centru platība Latvijā ir vairāk nekā 230 000 kvadrātmetru, bet visā Baltijā – 329 000 kvadrātmetru. "Linstow Center Management" apsaimnieko arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā "Ülemiste".

"Linstow Center Management" zaudējumi 2017. gadā bija 76 002 eiro, bet "Linstow Center Management" apgrozījums bija 3,58 miljoni eiro.

"Linstow Center Management" dibināta 2004. gada 30. septembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,16 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums "Linstow".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!