Foto: DELFI
1993. gada 15. maijā frekvencē 105.2 FM savu skanējumu sāka "Radio SWH", otrdien atzīmējot savu 25 gadu jubileju.

Šā gada 14. jūlijā "Radio SWH" svinēs ceturtdaļgadsimta jubileju ar vasaras lielkoncertu "FlashBack", kas aizvedīšot ceļojumā uz tālo 1993. gadu. "FlashBack" uzstāsies pašmāju zvaigznes, kas dzimušas un augušas kopā ar "Radio SWH", kā arī "Army of Lovers", "Haddaway", "Dr. Alban", Dženija Bergena ("Ace of Bace") un "Rozalla", norāda radiostacijā.

"Tas bija ļoti īpašs brīdis, jo bijām pirmā ētera personību privātā radio stacija Latvijā. Tolaik nevienam nebija pieredzes, kā veidot radio. Mēs bijām sava veida pionieri, kuri daudzos gadījumos klausīja savai intuīcijai. Pēdējie 25 gadi ir apstiprinājuši, ka esam gājuši vispareizāko ceļu," sacījis radio vadītājs Jānis Šipkēvics.

AS "Radio SWH" ir dibināta 1993. gadā un ir viena no pirmajām privātajām radiostacijām Latvijā. 2015. gadā par "Radio SWH" akcionāriem kļuva uzņēmums "Cinamon Holding OÜ", Šipkēvičs un Filips Rubenis.

Uzņēmuma apgrozījums 2017. gadā bija 2,7 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš. Pērn uzņēmums strādājis ar 14,5 tūkstošu eiro zaudējumiem pretēji 80,2 tūkstošu eiro peļņai 2016. gadā.

Gan pērn, gan 2016. gadā "Radio SWH" nodokļos nomaksāja vairāk nekā pusmiljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!