Aculiecinieks Jānis ir nobažījies par Barona ielas bruģa izskatu un ielas stāvokli. Viņš vērsies pie portāla "Delfi" ar video, kurā redzams, ka bruģis Barona ielā noklāts ar rozā krāsas punktiņiem. Iepriekš tā tika atzīmēti bojājumi, tomēr šoreiz pašvaldībā norāda, ka tos uzkrāsojis kāds vandālis.

Jānis stāsta, ka šāda situācija tikusi novērota arī pagājušajā gadā, taču tad visi bojātie bruģakmeņi tikuši salaboti. Viņš min, ka arī šogad manāma līdzīga situācija. "Nu atkal Barona ielā ir simtiem punktiņu, vienā no tā sauktajām rekomendējošajām velojoslām sakrāsoti pat vairāk nekā 2500 bojāti bruģakmeņi. Rīgas domei varētu uzprasīt, vai tiešām šādu ielu, kur bruģis "netur" ilgāk par vienu gadu, pieņems ekspluatācijā," aculiecinieks pauž sašutumu.

Taču Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) pārstāve Una Ahuna-Ozola atzīst, ka pērn tika veikta defektu apsekošana, atzīmēšana ar krāsu. Savukārt šogad tika apsekotas ielas un atzīmēti defekti defektācijas aktā, nevis uz brauktuves vai uz bruģa.

"Šis konkrētais gadījums, arī sazinoties ar būvuzņēmēju, traktējams kā vandālisma akts objektā. Ne Satiksmes departamenta speciālisti, ne atbildīgais būvuzņēmējs nav veicis šo defektu atzīmēšanu uz brauktuves vai ietves, bet defektācijas aktā," skaidro Ahuna-Ozola.

RDSD pārstāve norāda, ka nav informācijas par to, kurš ir veicis punktu uzklāšanu.

Savukārt RDSD direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā trešdien klāstīja, ka pašreiz tiek laboti Barona ielas defekti un Rīgas pilsētas būvvalde kopā ar piesaistīto ekspertu veikusi defektu uzskaitīšanu, kas tiks novēroti tuvāko nedēļu laikā. "Tad eksperti vēlreiz apsekos ielu un pieņems lēmumu par tās nodošanu ekspluatācijā," informē Jakrins.

Daļa Barona ielas defektu novērtēti kā satiksmei bīstami, otra daļa – defekti, kas nav bīstami satiksmei, bet ir jānovērš. Pārsvarā defekti saistīti ar iesēdumiem. "Pastaigāsiet pa ielu, paši sapratīsiet, kas jālabo," pauž RDSD Būvniecības pārvaldes priekšnieks Edmunds Valpēters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!