Foto: AFP/Scanpix
Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova trešdien Romas WTA "Premier" turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-4, 6-4 uzvarēja serbieti Aleksandru Kruniču, iekļūdama astotdaļfinālā.

Par astotdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 105 WTA vienspēļu ranga punktus.

Astotdaļfinālā Sevastova tiksies ar planētas otro raketi Karolīnu Vozņacki. Sevastova Dānijas tenisistei zaudējusi visās trijās karjeras savstarpējās spēlēs.

Sevastova zaudēja savu pirmo servi, taču trešajā geimā revanšējās pretiniecei, kas vēlāk ļāva izlīdzināt rezultātu. Tāpat pretinieci viņa nobreikoja devītajā geimā, kurā pie pretinieces serves zaudēja tikai vienu izspēli. Līdz ar to Latvijas tenisiste ieguva tiesības servēt par uzvaru setā. Pirmo setmbumbu Kruniča atspēlēja, bet otrā bija viņai liktenīga, Sevastovai gūstot virsroku ar 6-4.

Otrā seta ievadā Sevastova pie pretinieces serves panāca 40:0, divas breikbumbas pretiniece atspēlēja, tomēr ar trešo liepājniece uzvarēja geimu. Turpretī otrajā setā Latvijas tenisiste, servējot nonāca iedzinējos ar 0:40, pēc tam atspēlēja trīs breikbumbas, taču atzina pretinieces pārākumu un ļāva Kruničai panākt neizšķirtu.

Nākamo reizi viņa Serbijas tenisisti nobreikoja devītajā geimā un panāca 5-4, servējot par uzvaru mačā. Savu servi Sevastova realizēja pārliecinoši, izcīnīdama uzvaru setā un arī mačā.

Pašlaik 28 gadus vecā Sevastova WTA sieviešu rangā ierindojas 20.vietā, kamēr 24 gadus vecā Kruniča ir 46.pozīcijā. Šajā turnīrā Latvijas tenisiste izlikta ar 15.numuru, bet Kruniča pamatturnīram kvalificējās kā laimīgā zaudētāja, jo pirms tam nespēja pārvarēt kvalifikāciju. Pamatsacensību pirmajā mačā serbiete ar 2-6, 6-0, 6-3 pārspēja Itālijas veterāni Robertu Vinči.

Savukārt Sevastova pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 3-0 bija vadībā pret planētas 30.raketi Kristīnu Mladenoviču no Francijas, kura otrajā setā cīņu neturpināja.

Sevastova ar Kruniču tikusies septiņas reizes, izcīnot četras uzvaras. Abas tenisistes pēdējo savstarpējo maču aizvadīja janvārī, kad Sevastova Austrālijā Brisbenas WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā Kruniču apspēlēja ar 6-2, 6-4.

Sevastova aprīlī aizkļuva līdz Čārsltonas WTA "Premier" sērijas turnīra pusfinālam, kā arī spēlēja pusfinālā sezonas pirmajā turnīrā Brisbenā. Tiesa, bez šiem turnīriem viņa starp labākajām astoņām spēlētājām kādās no sacensībām nav iekļuvusi.

Pie augstākās raudzes WTA tituliem Kruniča savas karjeras laikā vēl nav tikusi, bet pērnvasar viņa uzvarēja Bolas WTA 125k sērijas turnīrā, kā arī sasniedza finālu septembrī notikušajā Guandžou WTA "International" sacensībās. Šosezon viņa vistālāk tika Rabātas WTA "International" turnīrā, kurā aizkļuva līdz pusfinālam.

Serbijas tenisiste savas karjeras laikā apspēlējusi arī Latvijas pirmo raketi Jeļenu Ostapenko.

Kruničas šīs sezonas bilance WTA tūrē ir deviņas uzvaras 20 spēlēs, kamēr Sevastova 24 mačos guvusi 15 uzvaras.

Sevastova Romas turnīrā debitēja pērn, otrajā kārtā zaudējot krievietei Anastasijai Pavļučenkovai. Tikmēr Kruniča turnīrā Romā spēlēja pirmo reizi karjerā.

Kā vēstīts, astotdaļfinālu sasniegusi Latvijas pirmā rakete Ostapenko, kura turnīru sāka no otrās kārtas, ar rezultātu 6-2, 7-5 pārspējot ķīnieti Šuai Džanu.

Astotdaļfinālā Ostapenko spēkosies ar Lielbritānijas pirmo raketi Johannu Kontu, kura WTA rangā atrodama 22.pozīcijā.

Ostapenko piedalās arī šī turnīra dubultspēļu sacensībās, kur pirmdien ar pārinieci Soranu Kirstju no Rumānijas pirmajā kārtā ar 7-6 (7:4), 6-3 uzvarēja Sevastovu un slovākieti Magdalēnu Ribārikovu.

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma un ar pirmo numuru tajā izlikta planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas. Pēc tam notiks divi turnīri Nirnbergā un Strasbūrā, kam sekos Francijas atklātais čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!