Ar finālsacensībām "Zemgales Olimpiskajā centrā" Jelgavā šodien noslēdzās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotā projekta "Sporto visa klase" ceturtā sezona. Visa šī mācību gada garumā 230 3., 4., 5. un 6.klases no visas Latvijas sportoja piecas reizes nedēļā un trešdien, 16. maijā, sešas labākās četrās vecuma grupās no katra reģiona tikās projekta finālsacensībās.

"Šis ir bijis neaizmirstams piedzīvojums daudziem skolēniem visa mācību gada garumā un tādēļ vēlos pateikties visiem dalībniekiem, pedagogiem un vecākiem par atbalstu un vēlmi sportot piecas reizes nedēļā. Esam ieguvuši plašu atbalstu, jo projekts "Sporto visa klase" ir interesants, radošs un pozitīvs pasākums, kas nostiprina bērnu veselību, uzlabo stāju, dod iemaņas strādāk komandā un motivāciju nodarboties ar fiziskām aktivitātēm", izsakās projekta idejas autors un LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. "Raugoties finālsacensības, nevienu brīdi mūs nepameta sajūta, ka sekojam līdzi lielām sporta sacensībām, kas aizrauj to dalībniekus un skatītājus. Paldies, visiem dalībniekiem un tiekamies projekta piektajā sezonā."

Lai noskaidrotu finālsacensību dalībnieces četrās vecuma grupās, projekta gaitā dalībniekiem bija jāveic vispārējās fiziskās sagatavotības testi, atlases sacensības stafetēs, labais darbs ar moto "Visi kopā mēs to varam!", kā arī tika vērtētas skolēnu sekmes.

Savukārt finālsacensību dalībniekiem bija jāpierāda sevi gan vairākās stafešu sacensībās un citās sportiskās aktivitātēs, gan zināšanu konkursā par Olimpisko kustību, gan arī aktīvi jāatbalsta savi pedagogi, kuriem bija nozīmīga loma uzvaras kaldināšanā. Tāpat visas dienas garumā sacensību dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Zemessardzes ekipējumu, inventāru un autotransportu.

Finālsacensības bija projekta ceturtās sezonas noslēdzošais posms, pēc kura noskaidroja arī projekta uzvarētājus.

3.KLAŠU GRUPA4.KLAŠU GRUPA
1. Valmieras Pārgaujas sākumskolas 3.a klase2. Rīgas 41.vidusskolas 3.b klase3. Salacgrīvas vidusskolas 3.a klase4. Bauskas sākumskolas 3.a klase5. Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas 3.klase6. Pļaviņu novada ģimnāzijas 3.b klase1. Mārupes vidusskolas 4.c klase2. Zvejniekciema vidusskolas 4.klase3. Ogres sākumskolas 4.a klase4. Babītes vidusskolas 4.d klase5. Aizkraukles novada vidusskolas 4.b6. Grobiņas sākumskolas 4.c klase
5.KLAŠU GRUPA6.KLAŠU GRUPA
1. Jelgavas 4.vidusskolas 5.c klase2. Sākumskolas "Taurenītis" 5.klase3. Āgenskalna sākumskolas 5.b klase4. Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas 5.a klase5. Valmieras Pārgaujas sākumskolas 5.c klase6. Daugavpils 3.vidusskolas 5.a klase1. Jelgavas 4.vidusskola 6.c klase2. Valmieras Pārgaujas sākumskolas 6.d klase3. Liepājas 8.vidusskolas 6.a klase4. Ventspils 4.vidusskolas 6.b klase5. Rīgas Hanzas vidusskolas 6.a klase6. Daugavpils 3.vidusskolas 6.b klase

Projekts "Sporto visa klase" turpināsies arī 2018./2019.mācību gadā, kurā bez projektā jau iesaistītajiem dalībniekiem, sportot piecas reizes nedēļā uzsāks ne tikai jau ierastās 3.klases, bet arī bērni no 2.klasēm.

Jaunais projekta koncepts paredz, ka nākamais mācību gads būs pēdējais, kad projektā varēs iesaistīties no 3.klases, jo sākot ar 2019./2020.mācību gadu projekts "Sporto visa klase" uzņems tikai 2.klašu dalībniekus un katru mācību dienu jeb piecas reizes nedēļā sporta nodarbības ilgs līdz 4.klasei ieskaitot. Savukārt 5. un 6.klašu dalībniekiem trīs fakultatīvās sporta stundas nedēļā būs pēc izvēles.

Projekts paredz iesaistīto skolu 3., 4. 5. un 6.klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu. Savukārt 2.klasēm nodarbības projekta ietvaros notiks ar LSPA izstrādātu metodisko materiālu, kas paredz vecuma grupai atbilstošas fiziskās aktivitātes.

Projekts "Sporto visa klase" 3.-6.klasei paredz 3 fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā:

vispārējā fiziskā sagatavotība;
futbola iemaņu apguve;
peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!