Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā, no 9. līdz 12. maijam, Rīgas Motormuzejs veiksmīgi sevi prezentēja Polijas galvaspilsētā Varšavā notiekošajā Eiropas muzeju forumā "Inovācijas muzejos", kā arī saņēma atzinības sertifikātu par izcilu darbu sabiedrības labā.

Motormuzejs bija viens no 40 Eiropas muzejiem, kas tika nominēts 2018. gada Eiropas muzeju gada balvai (EMYA). Galvenās balvas šogad aizceļoja uz Londonas dizaina muzeju un mūsu kaimiņu igauņu Nacionālo muzeju Tartu. Īpašu atzinību šajā forumā saņēma mūsu pašu Raiņa un Aspazijas muzejs.

Eiropas muzeju gada balva ir vissenākā un visprestižākā balva Eiropā, kas veltīta muzeju darbībai sabiedrības labā un ko piešķir par jaunām, nestandarta idejām un risinājumiem, veidojot muzeja ēkas un iekārtojot ekspozīcijas.

Būt nominētiem šai balvai jau uzskatāms par izcilu sasniegumu un tas norāda, ka motormuzejs ieguvis stabilu vietu Eiropas labāko un inovatīvāko muzeju vidū. Savukārt dalība konferencē, kurā katrs muzejs prezentēja savus izcilākos sasniegumus, muzeja speciālistiem deva iespēju iegūt vērtīgu pieredzi un idejas turpmākai muzeja attīstībai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!