Foto: F64

Rīgas "Dinamo" maiņas darījumā ir ieguvuši krievu aizsargu Dmitriju Šuļeņinu, kurš pirms tam spēlēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībā, kā arī parakstījuši līgumu uz vienu gadu ar kanādiešu aizsargu Metjū Majoni, vēsta Kontinentālā hokeja līga (KHL).

Apmaiņā pret 22 gadus veco Šuļeņinu Maskavas klubs no Rīgas "Dinamo" ieguva tiesības uz zviedru uzbrucēju Viktoru Rasku, kurš šobrīd spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL), un 20 gadus veco somu Āpali Rasanenu, kurš spēlē NCAA līgā. Rasku Rīgas "Dinamo" draftēja 2010. gadā, Rasanenu - 2016. gadā.

22 gadus vecais Šuļeņins pēdējos trīs gadus spēlēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Kopumā KHL viņš aizvadījis 92 spēles, kurās sakrājis 13 (2+11) rezultativitātes punktus. 2017./2018. gada sezonā viņš piedalījās 32 regulārā čempionāta spēlēs un divos mačos izslēgšanas turnīrā, palika bez vārtu guvuma un izdarīja četras rezultatīvas piespēles.

27 gadus vecajam Majonem, kam ir gan Kanādas, gan Itālijas pavalstniecība, šī būs trešā sezona Eiropā. Iepriekšējo sezonu aizvadīja Somijas augstākajā hokeja līgā, "KalPa" komandā. 60 spēlēs viņš guva 15 vārtus un izdarījis 24 rezultatīvas piespēles, kļūstot par līgas rezultatīvāko aizsargu. Pirms tam Majone spēlēja Slovākijā, "HC Banska Bistrica" klubā, kur arī izcēlās ar pieklājīgu rezultativitāti — 10 vārti un 47 piespēles 55 spēlēs.

No 2013. līdz 2016. gadam Majone spēlēja Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), pirms tam - koledžu un universitātes komandās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!