Foto: Shutterstock
Latvijā šā gada pirmajos četros mēnešos bijis straujāks jaunu vieglo automašīnu reģistrācijas pieaugums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ceturtdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šogad janvārī-aprīlī mūsu valstī reģistrēja 5650 jaunus vieglos automobiļus, kas bija par 3,1% vairāk nekā 2017. gada pirmajos četros mēnešos.

ES vidēji janvārī-aprīlī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada griezumā pieauga par 2,7%.

No 30 Eiropas valstīm, par kurām datus apkopo ACEA, lielākais jauno vieglo automašīnu reģistrācijas pieaugums janvārī-aprīlī gada izteiksmē bijis Ungārijā (+32,2%), Grieķijā (+26,1%), Rumānijā (+25,4%), Lietuvā (+23,5%), Bulgārijā (+23,1%), Horvātijā (+22,6%), Nīderlandē (+14,4%) un Igaunijā (+13,9%).

Jaunu vieglo auto reģistrācijas kritums janvārī-aprīlī reģistrēts Dānijā (-2,4%), Norvēģijā (-3,5%), Islandē (-4,2%), Īrijā (-4,7%) un Lielbritānijā (-8,8%), bet Šveicē jaunu vieglo automašīnu reģistrācija saglabājusies nemainīga.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!