Foto: Google Maps

Pļavnieku iedzīvotāji ceļ trauksmi, ka drīzumā plānots nojaukt Lubānas tirgu, lai tā vietā celtu lielveikalu. Rīgas pilsētas būvvaldē un Zemesgrāmatā pieejamā informācija mudina domāt, ka tirgus vietā cels Vācijas veikalu "Lidl".

Pļavnieku iedzīvotāja Gunita Upīte portālam "Delfi" stāsta, ka tirgus vairumam apkaimē mītošo rīdzinieku ir svarīga iepirkšanās vieta. Viņa satraucas, ka turpmāk gar blokmāju logiem brauks smagās automašīnas, dunēs pāļu dzinēji, bet vēlāk uzglūnēs miskastes ar žurkām un simtiem pircēju automašīnu.

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns portālam "Delfi" skaidro, ka 3. maijā izsniegtā būvatļauja paredz esošās apbūves daļēju demontāžu un jauna tirdzniecības centra būvniecību. Demontāža varēs sākties vien tad, kad attīstītājs būs veicis atzīmju par projektēšanas nosacījumu un būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi.

"Tas, vai atlikušajā apbūvē tiks saglabāta tirgus funkcija, atkarīgs no zemesgabala īpašnieka ieskatiem," skaidro Butāns.

Projektēšanai būvvalde devusi četrus gadus ilgu laiku, savukārt būvniecībai – astoņus gadus.

Līdz pērnā gada 15. septembrim Lubānas tirgus īpašnieks bija SIA "Placēns". Tad Lubānas ielā 113A, Lubānas ielā 113D un Ilūkstes ielā 2A esošo īpašumu iegādājies SIA "MMS Property Solutions". Kopš šā gada marta šis uzņēmums pārdēvējies par SIA "Lidl Latvija".

Šis būs jau vismaz piektais "Lidl" iecerētais veikals uzņēmuma plānā ienākt galvaspilsētā. Jau vēstīts, ka "Lidl" veikali taps arī Anniņmuižas ielā 8a, Anniņmuižas bulvārī 77, kā arī Sergeja Eizenšteina ielā 81, netālu no lielveikaliem "Sky" un "Maxima", kā arī Dzelzavas ielā 75b, kur izsniegto būvatļauju šobrīd ir apturējusi tiesa, bet tieši pāri ielai jaunu veikalu ceļ "Rimi". Uzņēmums nolēmis izplesties arī reģionos – Liepājā un Tukumā.

Vēstīts, ka pēc savulaik pačabējušajiem plāniem ienākt Latvijas un Igaunijas tirgū, "Lidl" portālam "Delfi" ir oficiāli apstiprinājis plānus mēģināt vēlreiz. "Mēs plānojam ienākt Latvijas tirgū. Pieņemam un vēlamies nodrošināt, ka vietējā ekonomika, piegādātāji un patērētāji iegūs no mūsu ienākšanas. Šobrīd "Lidl" pēta potenciālās veikalu atrašanās vietas Latvijā. Taču šobrīd ir pāragri spriest par konkrētiem plāniem," portālam "Delfi" pauda Lietuvas uzņēmuma "Lidl Lietuva" korporatīvo attiecību un komunikācijas vadītājs Valds Lopeta. Viņš atteicās precizēt, kad pirmie "Lidl" veikali varētu vērt durvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!