Šo svētdien, 20. maijā Apē uz motokrosa "Vaidavas kauss" 45. jubilejas sacensībām atkal pulcēsies sportisti un līdzjutēji. Savu trešo Vaidavas kausu centīsies iegūt Dāvis Ivanovs, to noteikti centīsies nepieļaut citi spēcīgi Latvijas un Igaunijas sportisti, to vidū arī Matīss Karro, kuram savā mājas trasē galvenā balva līdz šim vēl nav devusies rokās

Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē būs gan tehniskas izmaiņas, gan paplašināta sacensību programma, jo paredzēti starti vairāk motociklu klasēm kā pērn. Protams, neiztrūkstoši būs skatāma atraktīvā, emocijām bagātā "Zelta mopēds" balvas izcīņa.

Iedibināts jaunievedums – "Ceļojošais kauss komandu vērtējumā". Tas Apē tiks izcīnīts arī nākamajos gados, tuvojoties "Vaidavas kausa" pusgadsimta jubilejai. Īpaša balva atkal gaidīs to MX1/MX2 klašu sportistu, kurš veiks tālāko lēcienu Klētskalna tramplīnā.

Sestdienas vakarā sacensību līdzjutēji varēs atpūsties "Moto ballītē" Apes tautas namā.

Sacensību organizatori motoklubs "Ape" aicina uz sacensībām visus iepriekšējo gadu "Vaidavas Kausa" laureātus un motokrosa vecmeistarus, kuriem ieeja sacensībās, iepriekš piesakoties pie rīkotājie, būs bez maksas. Fanu teltī līdzjutējiem būs iespēja daudzus no viņiem satikt, kā arī iegūt autogrāfus uz jaunajiem plakātiem. Garajam laureātu sarakstam klāt pierakstīts 2017. gada uzvarētāja, seškārtējā "Vaidavas kausa" ieguvēja, leģendārā igauņu motokrosista Tanela Leoka vārds.

Pirmais sacensību starts tiks dots plkst. 11.30. Pirms starta būs iespējams vērot arī motosportistu treniņus un kvalifikācijas braucienus, kas sāksies jau no 8.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!