Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdien, 17. maija vakarā, "Delfi" lasītāja novērojusi, ka kāds BMW šoferis skolas "Rīdze" stāvlaukumā spēkratu novietojis invalīdu stāvvietā, kaut arī aiz vējstikla nav redzama speciālā atļauja.

Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis teic, ka par automašīnas novietošanu invalīdu stāvvietā bez attiecīgas atļaujas Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzēts 55 eiro naudas sods.

"Būtiski ir arī tas, ka šis ir vissmagākais no stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem, jo pat tad, ja autovadītājs ir uz vietas policijas ierašanās brīdī, likums neparedz šo sodu aizstāt ar mutvārdu brīdinājumu," akcentē Sadovskis. Policijas pārstāvis piemetina, ka gadījumā, ja šādus attēlus sūta likumsargiem, tajos jābūt redzamam, ka aiz vējstikla patiesi nav attiecīgās atļaujas.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!