Foto: DELFI Aculiecinieks
Kāds aculiecinieks piektdienas rītā novērojis, ka rozā punktiņi uz Barona ielas sakrīt ar ceļu būvētāju mainītajiem bruģakmeņiem. Domē noliedz, ka punktiņi būtu zīmēti, lai atzīmētu bojātās vietas, taču norāda uz iespējamu sakritību starp vandāļa zīmēto un bojājumiem.

Iepriekš "Delfi" ziņoja, ka 16. maijā aculiecinieku Jāni satraucis Barona ielas izskats, un viņš uz bruģa pamanījis rozā punktiņus. Taču domē norādīja, ka tos zīmējis kāds vandālis.

"Šorīt mans maršruts veda tieši pa Barona ielu un strādnieki divās vietās pie Daugavas Sporta nama un pie Dzirnavu ielas mainīja bojāto bruģi," stāsta aculiecinieks.

Aculiecinieks novēroja, kā ārā kalts vecais, bojātais bruģis. Tostarp ar rozā punktiņiem atzīmētie bruģakmeņi, kuriem nodrupušas malas. "Attiecīgi izdaru secinājumu, ka Una Ahuna-Ozola un būvuzņēmējs ir samelojušies," pauž aculiecinieks.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) pārstāve Una Ahuna-Ozola norāda, ka sakritība starp bruģiem ar rozā punktiņiem un bojātajām vietām ir iespējama. "Loģiski, ka, ja ir kaut kāds bojāts bruģis, notiek defektu labošana. Kaut kādos posmos tas var sakrist ar cilvēku sapunktotajiem posmiem". Viņa uzsver, ka tiek laboti defekti, bet krāsu nav klājuši ne būvnieki, ne Satiksmes departamenta speciālisti.

"Delfi" vēstīja, ka patlaban remontdarbi norit arī Brīvības ielā, kur tos plānots pabeigt līdz jaunā mācību gada sākumam.

Seguma atjaunošana uz Brīvības ielas notiks arī nakts stundās, brīdina RDSD. Nakts stundās strādnieki ieklās asfaltu, tāpēc diennakts tumšajā laikā un brīvdienās atsevišķi ielas posmi satiksmei var būt slēgti.

Būvdarbi notiks Brīvības ielas posmā no Bruņinieku ielas līdz Gaisa tiltam. Šovasar seguma atjaunošana notiks arī Krasta ielā, Kalpaka bulvārī no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai un Merķeļa ielā.

Autovadītājiem un velobraucējiem jārēķinās, ka brauktuve būvdarbu laikā būs sašaurināta un ar ierobežotu pārvietošanās ātrumu. Arī gājējiem pārvietošanās iespējas būvdarbu laikā būs ierobežotas posmos, kur rosīsies strādnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!