Foto: Reuters/Scanpix

Malaizijas Svarcelšanas federācijai sportistu dopinga pārkāpumu dēļ draud diskvalifikācija uz diviem gadiem, kas varētu liegt šīs valsts svarcēlājiem piedalīties 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs, vēsta ārzemju mediji.

Jaunākā informācija liecina, ka vēl trīs malaiziešu svarcēlāji ir pieķerti dopinga lietošanā. Līdz ar to kopš pagājušā gada oktobra jau pieci Malaizijas sportisti pārkāpuši antidopinga noteikumus, kopš 2008. gada šo pārkāpumu skaits ir desmit.

Jaunākie trīs dopinga gadījumi atklāti pārbaudēs ārpus sacensībām, Malaizijas izlases treniņnometnē martā. Viens no pieķertajiem sportistiem, Muhameds Hakamijs Nordins, ir tikai 16 gadus vecs, pārējiem ir 20 un 21 gads, ziņo specializētais portāls "insidethegames.biz". Viņu analīzēs atrasts steroīds stanozolols.

Līdz šim Malaizijas svarcēlāji nav izcīnījuši olimpiskās medaļas, augstākie panākumi bijuši Sadraudzības valstu spēlēs. Arī pēdējās malaizieši ieguva divas zelta medaļas, 56 un 62 kg svara kategorijās vīriešiem.

Pēc daudzajiem dopinga pārkāpumiem, kas atklājās, atkārtoti pārbaudot Pekinas un Londonas olimpisko spēļu dalībnieku analīzes, Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF) ieviesa stingrākus sodus, diskvalificējot valstis, kuru sportisti kalendārā gada laikā vairākkārt pieķerti dopinga lietošanā. Šā gada aprīlī IWF pieņēma vēl bargākus noteikumus, paredzot šīm valstīm nevis divu, bet četru gadu diskvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!