Foto: F64
Visu laiku komerciāli sekmīgākā Latvijas mūzikas albuma "Disco Alliance" autori, vieni no Latvijas elektroniskās mūzikas pionieriem, komponista Jāņa Lūsēna vadītais kolektīvs "Zodiac" būs īpašais viesis Norvēģijas grupas "A-ha" koncertā Siguldas pilsdrupu estrādē.

Padomju elektroniskās mūzikas aizsācēji, Latvijas grupa "Zodiac" jeb "Zodiaks" savus mūzikas eksperimentus ar kosmiskām skaņām sākuši jau 70. gados, uzstājoties ar tam laikam neierasto elektroniski sintētisko mūziku, iedvesmojoties no tādiem izpildītājiem kā Žans Mišels Žārs, "Space" un "Kraftwerk". Grupas muzikālie eksperimenti ieguva klausītāju atbalstu un mīlestību ne tikai PSRS, bet arī Japānā, Austrijā, Somijā un citās pasaules valstīs. "Zodiac" ieraksts "Disco Alliance" 1980. gadā kļuva par pirmo mūzikas albumu visā PSRS, kas ar savu mūsdienīgumu un trāpīgajām melodijām bija līdzvērtīgs Rietumu popmūzikas hitiem. Skaņuplate piedzīvoja rekor-dlielu tirāžu, jo tika pārdoti vairāk nekā 20 miljoni ieraksta kopiju.

Pēc pašķiršanās deviņdesmito gadu sākumā, grupa savu pirmo atkalapvienošanos piedzīvoja 2005. gadā, kad tā uzstājās Krievijas festivālā "Diskoteka 80", izpildot instrumentālās kompozīci-jas no grupas pirmajiem diviem albumiem. Pēc šī koncerta atkal sekoja ilgāka pauze, kas tika pār-traukta 2013. gadā, kad "Zodiac" uzstājās festivālā "Positivus" kā vieni no galvenajiem māksli-niekiem. Par savu sniegumu saņēmuši plašu publikas un kritiķu atzinība, vēlāk "Zodiac "sniedza arī solokoncertu koncertzālē "Palladium", un kopš tā laika atsākuši uzstāties Latvijā un Krievijā.

Norvēģu grupa "A-ha" ir savas valsts visu laiku sekmīgākā apvienība, kas kopš dibināšanas 1982. gadā ir pārdevusi vairāk nekā 55 miljonus savu ierakstu kopiju, kā arī sniegusi tūkstošiem koncer-tu, kas regulāri grupai palīdzējis iekļūt gada pelnošāko koncertgrupu sarakstos. Siguldas pilsdrupu estrādē "A-ha" viesosies savas jaunākās koncertturnejas "Summer Solstice" ietvaros, kas ir apvie-nības pirmā turneja kopš 2010. gada.

Biļešu cena uz koncertu 17. jūlijā ir sākot no 39 eiro. Tās var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!