Foto: Publicitātes foto
2018. gads oftalmoloģijā ir gads, kurā eksimēra un femtosekunžu lāzeri aiziet pagātnē. Viļņas redzes centrā "Naujas Regėjimas" ("Jaunā redze") tiek pilnībā nomainīts aprīkojums redzes korekcijas operāciju veikšanai un jau ir pieejams mūsdienīgākais LED tehnoloģijas lāzers "Katana-2-2018".

Par jauno tehnoloģiju stāsta klīnikas "Naujas Regėjimas" oftalmologs Andrejs Radko, kurš veicis vairāk nekā 60 tūkstošus redzes korekcijas operāciju ar nevainojamu rezultātu.

Oftalmoloģijā strādāju jau vairāk nekā 28 gadus un savā praksē esmu izmantojis dažādu ražotāju eksimēros un femtosekunžu lāzerus – gan amerikāņu, gan japāņu, gan vācu, gan krievu.

Man ir ļoti liela pieredze redzes korekcijas operācijās ar lāzeru, pirmās operācijas veicu vēl pagājušajā gadsimtā. Eksimēra lāzeru nodrošinātās tehnoloģijas sniedza lieliskus rezultātus – gan tuvredzīgie, gan tālredzīgie, gan pacienti ar astigmatismu varēja atvadīties no optiskajām brillēm un kontaktlēcām. Redzes korekcijas operācijas ļoti pozitīvi ietekmē cilvēku dzīvi – vairs nav nekādu profesionālo ierobežojumu. Piemēram, sportisti var pilnvērtīgi sacensties, komforta līmenis uzlabojas ikvienam. Tas, kurš reiz valkājis brilles un kuram tas vairs nav jādara, man pilnībā piekritīs.

Runājot par cietvielu lāzeru "Lazersoft" ar auksto LED tehnoloģiju, – tā darbības ātrums ir tik liels (desmitkārt ātrāks par parasto eksimēra lāzeru), ka redzes korekcijas operācijas laikā acs radzene praktiski neuzsilst.

Mūsu klīnika "Naujas Regėjimas" vienmēr ir vedusi uz Baltijas valstīm jaunas, brīnišķīgas tehnoloģijas, un mēs esam ļoti lepni par to, ka "Lasersoft" ražotāji Vācijā ir izvēlējušies mūsu klīniku kā referentu jauno iespēju demonstrēšanai un mācīšanai Lietuvas, Latvijas un Igaunijas oftalmologiem. Mēs esam gatavi dalīties ar savu pieredzi un iemācīt jaunās darba metodes – lai ieguvēji būtu pacienti, kas gūs vēl drošāku, vēl precīzāku redzes korekcijas rezultātu.

Jaunā cietvielu lāzera iespējas ir prātam neaptveramas – tas ir pilnīgi jauns acs radzeni apstrādājošā lāzera viļņa garums – 210 nm. Mēs pat iedomāties nevarējām, ka ablācijas (redzes korekcijas operācijas) ātrumu var desmitkārt palielināt, tajā pašā laikā samazinot lāzera punktu trīs, četras reizes. Un nu šis absolūti jaunais 2018. gada lāzers – "Katana-2-2018" – ir mūsu klīnikā un mēs redzam nevainojamus rezultātus.

Ar cietvielu LED tehnoloģijas lāzeru un mūsu izstrādātajām "IQ - Lasik Oxygen" un "IQ - Lasik Sport" autormetodēm īstenoto redzes korekcijas operāciju nevainojamie rezultāti pierāda neapšaubāmas priekšrocības. Darbā ar pacientiem mēs vienmēr izmantojam jaunākās un mūsdienīgākās tehnoloģijas. Lai gan esam atteikušies no eksimēra lāzera, bet jaunā tehnoloģija ir ievērojami dārgāka, 2018. gadā klīnikā spēkā būs īpašā iepazīšanās cena – maksa par operāciju paliek iepriekšējā līmenī.

Patīkami piedāvāt pacientiem visjaunāko aprīkojumu un mūsdienīgākās metodes, kādu citur Baltijas valstīs nav. Gaidām jūs mūsu klīnikā!

Par redzes korekcijas jaunajām tehnoloģijām lasi klīnikas mājaslapā: www.eyes.lt

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!