Foto: Juris Novads
No 18. līdz 25. augustam koncertzālē "Lielais dzintars" norisināsies Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) organizētais festivāls "Liepājas vasara", kura ietvaros notiks trīs koncerti, portālu "Delfi" informē LSO pārstāve Daina Vanaga.

Festivāls tiks atklāts 18. augustā, pulksten 18.00, Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" Lielajā zālē, kad LSO galvenais diriģents Gintars Rinkevičs (Lietuva) interpretēs itāļu komponista Džuzepes Verdi Rekviēmu. Vairāk nekā stundu garo skaņdarbu kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri izpildīs Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un solisti – Sandra Janušaite (soprāns, Lietuva), Kristīne Zadovska (mecosoprāns, Latvija), Valentīns Ditjuks (tenors, Ukraina) un Rihards Mačanovskis (baritons, Latvija). Verdi Rekviēms ir pasaulē populārs arī 144 gadus pēc pirmatskaņojuma Milānā un klausītājiem allaž sagādā neaizmirstamu emocionālu pārdzīvojumu.

22. augustā pulksten 19.00 Dzintara Jurgelaiša vārdā nosauktajā kamerzālē notiks koncerts "Liepājas mežragu zelta skaņas". Jau gadiem LSO dod saviem mūziķiem iespēju izpausties kamermūzikas laukā, un šogad izvēle kritusi uz muzikāli spilgtu un aktīvu kolektīvu – Liepājas Mežragu kvartetu. Kvartets – Ingus Novicāns, Aivars Vadonis, Mārcis Auziņš un Edgars Kalniņš – kopā ar saviem domubiedriem mūzikā sagatavojuši daudzšķautņainu muzikālo programmu, kurā iekļauti gan baroka un klasicisma pīlāru Johana Sebastiana Baha un Volfganga Amadeja Mocarta skaņdarbi, gan romantiķu Franča Šūberta un Johannesa Brāmsa mūzika, gan arī populāri džeza standarti.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt festivālu 25. augustā pulksten 18.00 noslēgs Liepājas Simfoniskais orķestris un pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Maija Kovaļevska – diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Koncertā izskanēs pazīstamu operu skaistākās ārijas. Maija Kovaļevska ir Latvijas Mūzikas akadēmijas goda profesore, kā arī ir saņēmusi valsts augstāko apbalvojumu – Triju zvaigžņu ordeni par nopelniem kultūrā, izcilu radošo ieguldījumu operas mākslā un Latvijas vārda un tās kultūras popularizēšanā pasaulē.

Foto: Publicitātes foto

Biļetes uz LSO koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!