Foto: F64
Dienā Latvijai pāri virzīsies zema spiediena ieplaka, tādēļ saule mīsies ar mākoņiem, kas vietām, pārsvarā austrumos nesīs nelielu īslaicīgu lietu, lokāli iespējams arī pērkona negaiss, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati (LVĢMC).

Pūtīs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem un pastiprināsies, brāzmās sasniedzot 15-18 metriem sekundē.

Gaiss iesils līdz +27...+29 grādiem pēc Celsija, lielā daļā Kurzemes un Vidzemes līdz +22...+26 grādiem pēc Celsija, bet piekrastē diena nebūs siltāka par +19...+22 grādiem pēc Celsija.

Sinoptiķi svētdienas vakarā Zemgalē un Latgalē izplatījuši dzelteno brīdinājumu par stipro karstumu. Tāpat joprojām ir spēkā LVĢMC izplatītais oranžais brīdinājums par ugunsbīstamības risku Vidzemes, Zemgales, Kurzemes, kā arī Rīgas apkaimes mežos.

Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētā laika apstākļu parādība nav bīstama. Tomēr, plānojot aktivitātes, kuras var ietekmēt meteoroloģiskie apstākļi, iedzīvotāji aicināti uzmanīties un lieki nepakļaut sevi riskam.

Savukārt oranžais brīdinājums nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami. Prognozētie laika apstākļi reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti un var tikt radīti postījumi un zaudējumi, liecina izplatītais brīdinājums. Iedzīvotāji aicināti saglabāt modrību un interesēties par gaidāmajiem laika apstākļiem. Tāpat iedzīvotāji aicināti sekot līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas, piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!